2024. április 25. 23:10

KezdőlapF1„Csalók, csalók!" – skandálták a szurkolók Verstappenéknek az USA Nagydíjon (videó)

„Csalók, csalók!” – skandálták a szurkolók Verstappenéknek az USA Nagydíjon (videó)

-

Néhány drukker nem mulasztotta el a Red Bull pilótáinak tudtára adni az USA Nagydíjon, hogy mit gondolnak róluk.

Nem először fordult elő az idei szezon során, hogy a szurkolói viselkedés nem üti meg az elvárható szintet. Az Osztrák Nagydíjon például Lewis Hamiltont és drukkereit kezdték ki és zaklatások is történtek, amire az F1 közleményben reagált, majd még abban a hónapban kezdeményezést indított el annak érdekében, hogy visszaszorítsák az ilyen és ehhez hasonló eseteket.

Hogy bőven van még teendő, azt az USA Nagydíj szombati napján történtek bizonyítják, szurkolók egy csoportja ugyanis azzal zavarta meg Sergio Pérez és Max Verstappen színpadra lépését a szurkolói zónában, hogy elkezdte skandálni: „Csalók, csalók, csalók!”

Verstappen és Pérez vagy nem hallotta a skandálókat, vagy ignorálta őket

A drukkerek természetesen a Red Bull költségplafon-botrányának nyomán nyilvánítottak véleményt, és titulálták csalónak a költségplafont tavaly átlépő energiaitalos csapatot, amelyet az egyik nagy rivális, nevezetesen a Mercedes csapatfőnöke védett meg.

„Ez elfogadhatatlan. A kifütyülés. Akár a dobogón, akár a szurkolói színpadon van, senki sem akar ilyet látni. Szerintem mi [a Forma-1] sokat tettünk az ilyen viselkedés ellen. Ez valamennyire elhatárolt eset és nem is jellemző, de ilyesminek soha nem szabadna megtörténnie” – nyilatkozta Toto Wolff a német Sky-nak.

„Ez oda-vissza megy. Auszriában Lewis ellen szólt, itt pedig nagy mértékben Max ellen. Mindenkinek egységesnek kell lennie. A pályán és azon kívül is keményen küzdünk, de nincs ellenségeskedés egymás irányába” – szögezte le az osztrák üzletember.

Wolff arról ugyanakkor nem beszélt, hogy sok esetben ők maguk azok, akik hergelik a közvéleményt az olyan vádaskodásokkal, amelyeket ebben az ügyben a Red Bull irányába tettek, gyakorlatilag már az FIA pénzügyi vizsgálatának lezárta előtt az energiaitalosok büntetését követelve.

Csalónak nevezte a túlköltekező csapatokat, és büntetéseket is javasolt a McLaren-főnök

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója még levelet is írt az FIA-nak, amelyben leszögezte, hogy csalónak tekint minden olyan csapatot, amely megszegte a költségplafont. Christian Horner az USA Nagydíj szombati sajtótájékoztatóján erre reagálva elmondta: mélységesen felháborítónak tartja az efféle vádaskodásokat, amelyek az alkalmazottaikra és azok gyerekeire is hatással vannak, utóbbiakat ugyanis már a játszótereken zaklatják a szüleik miatt.

Forrás:Sky Germany

Friss