2022. december 03. 10:18
KezdőlapF1„Csalók, csalók!" – skandálták a szurkolók Verstappenéknek az USA Nagydíjon (videó)

„Csalók, csalók!” – skandálták a szurkolók Verstappenéknek az USA Nagydíjon (videó)

-

- Hirdetés -

Néhány drukker nem mulasztotta el a Red Bull pilótáinak tudtára adni az USA Nagydíjon, hogy mit gondolnak róluk.

Nem először fordult elő az idei szezon során, hogy a szurkolói viselkedés nem üti meg az elvárható szintet. Az Osztrák Nagydíjon például Lewis Hamiltont és drukkereit kezdték ki és zaklatások is történtek, amire az F1 közleményben reagált, majd még abban a hónapban kezdeményezést indított el annak érdekében, hogy visszaszorítsák az ilyen és ehhez hasonló eseteket.

- Hirdetés -

Hogy bőven van még teendő, azt az USA Nagydíj szombati napján történtek bizonyítják, szurkolók egy csoportja ugyanis azzal zavarta meg Sergio Pérez és Max Verstappen színpadra lépését a szurkolói zónában, hogy elkezdte skandálni: „Csalók, csalók, csalók!”

- Hirdetés -
- Hirdetés -

Verstappen és Pérez vagy nem hallotta a skandálókat, vagy ignorálta őket

A drukkerek természetesen a Red Bull költségplafon-botrányának nyomán nyilvánítottak véleményt, és titulálták csalónak a költségplafont tavaly átlépő energiaitalos csapatot, amelyet az egyik nagy rivális, nevezetesen a Mercedes csapatfőnöke védett meg.

„Ez elfogadhatatlan. A kifütyülés. Akár a dobogón, akár a szurkolói színpadon van, senki sem akar ilyet látni. Szerintem mi [a Forma-1] sokat tettünk az ilyen viselkedés ellen. Ez valamennyire elhatárolt eset és nem is jellemző, de ilyesminek soha nem szabadna megtörténnie” – nyilatkozta Toto Wolff a német Sky-nak.

„Ez oda-vissza megy. Auszriában Lewis ellen szólt, itt pedig nagy mértékben Max ellen. Mindenkinek egységesnek kell lennie. A pályán és azon kívül is keményen küzdünk, de nincs ellenségeskedés egymás irányába” – szögezte le az osztrák üzletember.

Wolff arról ugyanakkor nem beszélt, hogy sok esetben ők maguk azok, akik hergelik a közvéleményt az olyan vádaskodásokkal, amelyeket ebben az ügyben a Red Bull irányába tettek, gyakorlatilag már az FIA pénzügyi vizsgálatának lezárta előtt az energiaitalosok büntetését követelve.

Csalónak nevezte a túlköltekező csapatokat, és büntetéseket is javasolt a McLaren-főnök

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója még levelet is írt az FIA-nak, amelyben leszögezte, hogy csalónak tekint minden olyan csapatot, amely megszegte a költségplafont. Christian Horner az USA Nagydíj szombati sajtótájékoztatóján erre reagálva elmondta: mélységesen felháborítónak tartja az efféle vádaskodásokat, amelyek az alkalmazottaikra és azok gyerekeire is hatással vannak, utóbbiakat ugyanis már a játszótereken zaklatják a szüleik miatt.

Friss