2024. április 25. 12:02

KezdőlapF1Megtörtént a nap bejelentése: Ebből a csapatból lesz az Audi gyári istállója

Megtörtént a nap bejelentése: Ebből a csapatból lesz az Audi gyári istállója

-

Noha az Audi már a Belga Nagydíj alatt bejelentette, hogy 2026-tól beszáll a Forma-1-be, azt mostanáig nem tette hivatalossá, hogy melyik csapattal teszi ezt. Hogy végül a Sauber lett a befutó, az aligha érhetett sokakat meglepetésként.

Az Audi a mai napon hivatalossá tette, hogy részesedést fognak vásárolni a jelenleg Alfa Romeóként működő Sauberben, azt viszont továbbra sem árulták el, hogy mekkora lesz ez a részesedés, és mikor történik meg az üzlet.

„Ez a partnerség új magasságokba fogja emelni a csapatot, miközben garantálja a cég hosszú távú jövőjét. Egy olyan entitásét, amely elkötelezett munkaerővel, Európa egyik legjobb szélcsatornájával, és a motorsportban világszínvonalú gyárral rendelkezik” – olvasható a Sauber közleményében.

Mint azt korábban már bejelentették, a Sauber jövőre még Alfa Romeo néven indul a királykategóriában, 2024-ben és 2025-ben pedig várhatóan ismét Sauber néven fog versenyezni, és a továbbiakban is Ferrari erőforrásokat használ majd, mielőtt 2026-tól az Audi gyári istállójává válik.

Az Audi és a Mercedes máris egymásnak esett

„Az Audi a legjobb stratégiai partner a Sauber Group-nak – jelentette ki közleményben Finn Rausing, a Sauber Holdings fő részvényese és igazgatótanácsának elnöke. – Világos, hogy osztozunk az értékeinkben és a víziónkban, és várjuk, hogy egy erős is sikeres partnerség során elérjük a közös céljainkat.”

Frédéric Vasseur csapatfőnök hozzátette, hogy „nagy felelősség lesz” az Audit képviselni, és az Audi AG és Sauber Motorsport kapcsolata „kulcslépés a csapatunknak, amely folytatja a rajtrács első harmadának irányába történő fejlődést.”,

Az Audi F1-es programjáért felelős Oliver Hoffmann utalt rá, hogy az Audi korábbi LMP1-es programjában a Sauber szélcsatornájának használata kulcsszerepet játszott abban, hogy végül a hinwiliek mellett döntöttek, hiszen már ismerik a csapatot és a világszínvonalú létesítményeit, és „meggyőződésük”, hogy erős szövetséget fognak alkotni.

Friss