2024. március 29. 11:52

KezdőlapF1Hamilton egyetlen fotóval helyretette az őt degradáló Alonsót

Hamilton egyetlen fotóval helyretette az őt degradáló Alonsót

-

Lewis Hamilton reagált a világbajnoki címeinek értékét degradáló Fernando Alonso kijelentéseire, a Twitterre posztolt fotója pedig többet mond ezer szónál.

Fernando Alonso nagy felzúdulást keltett a holland De Telegraafnak adott nyilatkozatával, amelyben kifejtette, hogy Max Verstappen két világbajnoki címe többet ér Lewis Hamilton hét vb-elsőségénél, mert a Mercedes pilótája rendszerint csak csapattársával kellett megküzdjön (Alonso Michael Schumachernek is odaszúrt ugyanezen okból kifolyólag).

Alonso páros lábbal szállt bele Hamiltonba és Schumacherbe, aztán kikérte magának a felhajtást

Amellett, hogy ez a kijelentés nem teljesen fedi a valóságot, a Forma-1 természetéből adódóan felesleges csak azokat a világbajnoki címeket értékesnek tekinteni, amelyeket más csapat, vagy csapatok pilótái ellen nyertek meg, hiszen számtalanszor előfordult már a sportág történetében, hogy egy istálló kiemelkedő autóval állt elő.

Nem utolsó sorban a sokak által minden idők egyik, ha nem a legjobb pilótájának tartott Ayrton Sennától is levonhatnánk egy vb-címet, hiszen 1988-ban „csak” Alain Prostot kellett legyőznie, de Nigel Mansell 1992-es sikerére is csak legyinthetnénk, hiszen toronymagasan a mezőny legjobb autójával érte el.

Hamilton azonban nem legyintett Alonso kijelentéseire – a spanyol egyébként a közösségi médiában kezdett magyarázkodni, saját magának ellentmondva –, hanem egy fotót posztolt a Twitterre egy felfelé mutató hüvelykujjat ábrázoló emoji kíséretében. Íme:

A képen a 2007-es USA Nagydíj dobogója látható, és az, ahogyan a győztes Hamilton a futam alatt a McLarennel balhézó Alonso vállára teszi a kezét. A későbbi hétszeres világbajnok bemutatkozó évében nagyjából ekkortájt kezdett egyértelművé válni, hogy nem az lesz a felállás, amire az év előtt a legtöbben számítottak, és nem Alonso lesz a McLaren első számú pilótája.

A többi pedig – ahogy mondani szokás – már csak történelem, Alonso és a csapat viszonya a Magyar Nagydíjon bemutatott időmérős feltartást követően mérgesedett el végleg, és természetesen Hamiltonnal sem szívlelték egymást. Az acsarkodás végül a McLaren kizárásához és büntetéséhez vezetett (megúszták volna a wokingiak a kémbotrányt, ha Alonso nem jelenti fel őket az FIA-nál), és az egyéni világbajnoki címet is sikerült elveszíteniük Kimi Räikkönennel szemben.

15 éve ezen a napon: Alonso szerelőket vesztegetett, majd ráküldött egy felügyelőt a saját csapatára


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss