2024. április 19. 18:42

KezdőlapF1Fél kézzel vezetve, törött csuklóval nyomott le mindenkit a Mercedes 16 éves...

Fél kézzel vezetve, törött csuklóval nyomott le mindenkit a Mercedes 16 éves szupertehetsége (videó)

-

A 16 esztendős Andrea Kimi Antonelli az FIA Motorsport Games-en bizonyította, hogy nem csak kivételesen nagy tehetség, de küzdeni tudásból is ott van a legjobbak között.

17 kategóriában 80 ország sportolója vett részt a 2019 után másodszor, Olaszország helyett ezúttal Franciaországban megrendezett FIA Motorsport Games-en. Noha nem otthon versenyeztek, az éremtáblázaton három arannyal és egy ezüsttel így is az olaszok végeztek az élen, amihez kellett a Mercedes által támogatott 16 esztendős Andrea Kimi Antonelli Forma-4-ben szerzett első helye is. 

Érmet nem sikerült szerezni, de jól szerepelt Magyarország a FIA Motorsport Games-en 

Az idén a német és az olasz Forma-4 bajnoki címét is elhódító szupertehetség tarolt a Paul Ricardon, és mindkét szabadedzésen, az időmérőn, az időmérős futamon és a versenyen is az élen végzett, utóbbi kettőt ráadásul törött csuklóval nyerte meg.

„Az időmérőn az utolsó mért körömben elég sokat javítottam, majd odaértem az utolsó szektorhoz, és volt előttem egy srác, aki éppen lelassított. Természetesen be akartam fejezni a körömet, úgyhogy az utolsó kanyarban bebújtam mellé, ő pedig látszólag nem vett észre, és becsukta a kaput, aminek következtében összeütköztünk és elég nagy ütést kaptam a kormányon keresztül” – nyilatkozta az F1 Feeder Series-nek.

Az F4-es főversenyen:

„Ezután nagyon fájt a csuklóm, de nem tudtuk, hogy el van törve. Mindenesetre nagyon fájt. Ezután tulajdonképpen egy kézzel vezetve teljesítettem az időmérős futamot és a főversenyt. A bal ujjaimat a leváltásokhoz használtam, de a kanyarbejáraton már elengedtem a kormányt, mert nagy fájdalmaim voltak, úgyhogy tulajdonképpen egy kézzel kanyarodtam. Nagyon kemény volt” – folytatta Antonelli.

„Tegnap végül elmentem a kórházba, ahol megröntgenezték a csuklómat, és kiderült, hogy el van törve. Törött csuklóval versenyeztem végig a hétvégét, ami fájdalmas volt, de így is nyerni tudtunk” – összegzett az immár begipszelt csuklóval nyilatkozó versenyző.

Antonellit a jövő egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon, és a Mercedes-istálló is ekként kezeli. Az idei, dupla bajnoki címmel és Motorsport Games-győzelemmel végződő debütáló Forma-4-es szezonja után jövőre már Forma-3-as autóval, a Formula Regional Europe sorozatban áll rajthoz a Prema színeiben.

Jön az új Kimi, akinek Toto Wolff minden verseny után üzen


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss