2024. március 28. 17:11

KezdőlapF1Titkos tesztet hajtott végre a McLaren, hogy kipróbálja új szerzeményét

Titkos tesztet hajtott végre a McLaren, hogy kipróbálja új szerzeményét

-

Csak most derült rá fény, hogy a McLaren a múlt héten titokban autóba ültette Oscar Piastrit.

A francia Auto Hebdo értesülései szerint a múlt héten, a franciaországi Le Castellet-ben debütált a McLarenben Oscar Piastri. A Daniel Ricciardo utódjának szerződtetett ausztrál pilóta a nyilvánosság kizárásával ülhetett először a wokingiak autójába azok után, hogy a csapat győztesen jött ki a szerződtetése körüli huzavonából, és sikeresen elhappolta a tavalyi Forma-2-es bajnokot az Alpine-tól.

A francia lap szerint a 21 esztendős versenyző szerdán és csütörtökön is körözött a Paul Ricardon, és míg előbbi napon a 3,6 km-es, rövidített nyomvonalat használhatta, addig utóbbin már a teljes F1-es aszfaltcsík a rendelkezésére állt. A McLaren semmilyen hivatalos tájékoztatást nem adott ki a tesztről – ellenben Alex Palou és Patricio O’Ward korábbi tesztjeivel –, így azt is csak feltételezhetjük, hogy Piastri a tavalyi autóval körözött.

Drasztikus lépésre szánhatja el magát az Alpine

Mindeközben az ausztrál hivatalosan még mindig az Alpine teszt- és tartalékpilótája, miután a franciák semmilyen bejelentést nem tettek arról, hogy már nem lenne az. Mindössze az volt ismert, hogy a színfalak mögött egyeztetések zajlanak arról, hogy Piastri már a két hét múlva következő abu-dzabi szezonzáró utáni teszten beülhessen a McLaren 2022-es autójába.

Az Auto Hebdo szerint Piastri McLaren-overálban, de letakart szponzofeliratokkal tesztelt, ezzel együtt nehéz elképzelni, hogy a McLaren az Alpine tudta nélkül adott neki lehetőséget. A lap megkereste az Alpine-t, a csapat azonban egyelőre nem reagált.

Rossi is megszólalt a Piastri-balhéról, és nem mondott túl kedves dolgokat


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Auto Hebdo

Friss