2024. április 19. 21:23

KezdőlapF1Annak köszönheti interlagosi pole-ját a Haas, hogy tavaly tökutolsó lett?

Annak köszönheti interlagosi pole-ját a Haas, hogy tavaly tökutolsó lett?

-

Kevin Magnussen csodaszámba illő pole pozíciója után ő és Günther Steiner csapatfőnök is úgy érzi, hogy nem a szerencsének köszönhetik a Haas történetének, illetve a dán pilóta pályafutásának első időmérős győzelmét.

„Ez olyan dolog, amiről az ember már álmodni is fél – nyilatkozta a pole-t pályafutása legjobb élményének nevező Günther Steiner a Sky Sportsnak. – Az egész csapat keményen próbálkozik hét éve [hogy elérjen valami hasonlót], és aztán a körülmények lehetővé teszik, hogy véghezvigyük ezt. Ugyanakkor nem a szerencsén múlt. Jól megérdemelt eredmény a versenyző részéről és amiatt, hogy a csapat a megfelelő gumin volt a megfelelő időben, Kevin pedig szállította a kört, amikor szükség volt rá.”

Ennyit kaszálhatott az, aki fogadott Magnussen brazíliai pole-jára

„Igen, ő hajtott ki először a pályára és emiatt előnyben volt, abból viszont hátránya származott, hogy nem volt kihez mérnie magát. Odarakta a kört, úgyhogy amikor lehetőség adódik, ki kell tudni használni azt, mi pedig ezt tettük.”

„A megfelelő időben a tökéletes kört autózta. Az elmúlt versenyek nem alakultak jól a számára, mindig volt valami problémánk, de ma mindenki slickeken ment ki a pályára, mert tudtuk, hogy jön az eső, és próbáltuk megtenni, ami tőlünk telik. A többi autó 10, 15, 20 másodperccel volt hátrébb, de ők nem tudták megtenni [amit Magnussen], ezért dicséret jár neki. Megadtuk neki a lehetőséget, ő pedig élt vele.”

„Nagyon megérdemli, az egész csapat nagyon megérdemli. A versenyző a csapat része, és szerintem mindig keményen dolgozunk, soha nem adjuk fel, és mindig harcolunk. Mindig lesznek kétkedők, de jöhetnek, és megnézhetik a pole pozíciónkat.”

Való igaz, hogy a Haasnak a kezére játszott, hogy az ő garázsuk van a legközelebb a bokszutca kijáratához (mivel tavaly ők végeztek a konstruktőri pontverseny utolsó helyén, és a garázsokat ennek a sorrendjébe osztják ki), így ha a lehető leghamarabb kiállnak onnan, más nem tudja őket megelőzni. Ezzel együtt ezt meg is kellett lépniük, hiszen várhattak volna arra, hogy megnézzék, a Q3 többi résztvevője milyen gumikon van, vagy feltehették volna az intermediate abroncsokat is, ahogy a Ferrari elkövette ezt Charles Leclerc-rel.

Elképesztő: Magnussen és a Haas nyerte a brazíliai időmérőt!

És persze Kevin Magnussennek is oda kellett tennie magát, a kivezető kör alatt kellően felmelegítve az abroncsokat, majd hiba nélkül teljesítenie a gyorskörét, amely során már szemerkélt az eső, és a hátrébb érkező Max Verstappen hibázott is emiatt a 8-as kanyarban, amivel elmondása szerint a pole-t bukta el.

„Micsoda nap, és micsoda teljesítmény a csapattól! Ma tökéletesen végeztük a dolgunkat. A srácok a garázsban, a bokszfalon, mindenki. Az teremtette meg a különbséget, hogy elsőként küldtek ki a pályára, hogy a legjobb körülmények között mehessek. Meg kell köszönnöm nekik ezt, és a nagyszerű autót is. Az egész időmérőn gyorsak voltunk. Micsoda nap!” – lelkendezett Magnussen.

„Csak ilyen körülmények között tudod csapatként így megteremteni a különbséget azzal, hogy mindig a helyes döntéseket hozod és így tovább. A csapat és én tökéletesen kommunikáltunk, a helyes döntéseket hoztuk a kockázatmenedzselés terén” – mutatott rá a Haas sikerének kulcsára a dán pilóta.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss