2024. április 24. 14:44

KezdőlapF1Gazzetta dello Sport: A Ferrari kirúgja Binottót, már megvan, mikor kell mennie

Gazzetta dello Sport: A Ferrari kirúgja Binottót, már megvan, mikor kell mennie

-

Nagyon úgy tűnik, hogy az idei szezon lesz az utolsó, amelyben Mattia Binotto irányítja a Ferrari Forma-1-es csapatát.

Mint azt korábban megírtuk, veszélyben forog Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnökének helye. Legalábbis Leo Turrini neves olasz újságíró még ezt közölte, a Gazzetta dello Sport ma azonban már tényként írja, hogy januártól már nem a svájci olasz lesz a Scuderia első embere.

A legnagyobb olasz sportnapilap megnevezi Binotto utódját is, aki a jelenleg az Alfa Romeót irányító – ezáltal a Stellantis-csoporttal jó kapcsolatot ápoló – Frédéric Vasseur lesz. Az 54 éves szakembert a Gazzetta szerint már tavaly megpróbálta megszerezni a maranellói menedzsment, mert már akkor is alternatívát kerestek Binotto helyére, de végül nem született egyezség.

Frédéric Vasseur, Alfa Romeo
Forrás: Alfa Romeo

Ami Vasseur mellett szól, hogy jóval komolyabb menedzsment-tapasztalatokkal rendelkezik az inkább technikai múltú, korábban a Ferrari technikai igazgatójaként tevékenykedő Binottónál, aki a lap szerint a sorozatos eredménytelenség, stratégiai, illetve operációs hibák miatt azért is lesz kénytelen távozni, mert megromlott a kapcsolata Charles Leclerc-rel. A felek a Ferrari által félremenedzselt Brit Nagydíj után már leültek egymással vacsorázni Monacóban, de a monacói pilóta azóta is többször hangot adott a frusztrációjának, legutóbb a múlt hétvégén Brazíliában, amiért nem cserélhetett helyet Carlos Sainz-al.

Binotto menesztésével a Ferrari 2019 után vált ismét csapatfőnököt, akkor Maurizio Arrivabenének kellett mennie.

FRISSÍTÉS: A FERRARI KÖZLEMÉNYBEN REAGÁLT

A maranellóiak nem sokkal a Gazzetta dello Sport cikke után közleményt adtak ki a közösségi médiában, és tagadták a napilapban megjelent állításokat: „A bizonyos médiumban a Scuderia Ferrari csapatfőnökéről, Mattia Binottóról megjelent spekulációkkal kapcsolatban a Ferrari kijelenti, hogy ezek a pletykák teljességgel megalapozatlanok.”

Friss