2024. április 18. 03:33

KezdőlapF1Az Alpine megfenyegette Alonsót és Ocont

Az Alpine megfenyegette Alonsót és Ocont

-

Brazíliai ütközésük után Fernando Alonso és Esteban Ocon is azt kockáztatta, hogy nem indulhat el a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon.

Nem tudta le egy éles hangvételű közleménnyel Fernando Alonso és Esteban Ocon brazíliai incidenseit az Alpine. A két pilóta az interlagosi sprint első körében kétszer is egymásnak ment. Először Ocon nem hagyott elég helyet a csapattársának, majd az első kör végén Alonso a célegyenesben megtorpedózta a csapattársát, miközben megpróbálta megelőzni. Ez a manőver mindkettejük futamát tönkretette, a spanyolt ráadásul utólag meg is büntették.

Alonso a csapattársát hibáztatta, de őt büntették meg – az Alpine főnöke mindkét pilótát kritizálta

Otmar Szafnauer csapatfőnöke a sprint után élese bírálta a versenyzőit és elmondta, hogy Alonso és Ocon „cserbenhagyták” a csapatot, amely nagy csatában van a McLarennel a konstruktőri negyedik helyért. A spanyol ás a francia versenyző vasárnap aztán javított, és mindketten pontot szereztek, miközben a McLaren nullázott, így 19 pontos hátrányból várhatja az utolsó versenyt.

A sztori azonban itt nem ért véget, Ted Kravitz, a Sky Sports riportere az Abu-dzabi Nagydíj harmadik szabadedzése során ugyanis közölte, hogy az Alpine megfenyegette Ocont és Alonsót azzal, hogy amennyiben a versenyen is hasonló kakaskodásba kezdenek, lecserélik őket a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjra.

Mindezt később Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója is megerősítette. „Emlékeztettem őket a szerződésükre és arra, hogy rengeteg versenyző vágyik a helyükre, és sajnálatos lenne két másik pilótával befejezni az évet, még ha ez sokba is kerülne nekem.”

„Vállalták a felelősséget, és remek munkát végeztek [vasárnap]. Talán mindenkivel megesik az ilyesmi, ez teszi ezeket a versenyzőket elképesztő bajnokká, hogy megvan bennük a gyilkos ösztön. Olykor kicsit túl messzire mennek, de az is a feladatom, hogy ilyenkor visszarántsam őket a földre.”

Jack Doohan, Alpine, Abu-dzabi Nagydíj
Jack Doohan nagy lehetőséghez juthatott volna Fotó: Alpine

Nem ment teljese zökkenőmentesen minden azért a Brazil Nagydíjon sem, Ocon ugyanis kicsit vitatkozott a csapattal, amikor szóltak neki, hogy a biztonsági autós újraindítás után ne tartsa fel Alonsót, de végül nem akadályozta a csapattársát.

„Azt mondtuk nekik, hogy amennyiben szükség lesz rá, követniük kell az utasításokat, de nem volt csapatutasítás. Eltérő stratégián voltak, és nem tudtuk megmondani, hogy melyik lesz a jobb, mert ez a körülményektől függött. De a tempó és a körülmények alapján megmondtuk nekik, hogy ha kell, megcseréljük a helyezésüket és minden ilyesmi, és együtt kell működniük, amit meg is tettek, ami tökéletes volt” – mondta Rossi.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss