2024. március 28. 13:30

KezdőlapF1Távozik az FIA-tól a Mercedes csalással vádolt korábbi embere

Távozik az FIA-tól a Mercedes csalással vádolt korábbi embere

-

Elvégezte feladatát, így most távozik az FIA kötelékéből Shaila-Ann Rao ideiglenes főtitkár, akinek neve az utóbbi hónapokban a Red Bull költségplafon-botránya kapcsán merült fel rendszeresen.

Távozik a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) Shaila-Ann Rao, motorsportért felelős ideiglenes főtitkár. A korábban a Mercedesnek dolgozó szakember az elnökváltás utáni átmeneti időszakban volt hivatott segíteni Mohammed bin Szulajm elnök csapatát, és miután az FIA közleménye szerint ezt sikeresen megtette, „értékes támogatást nyújtva” az elnöknek és a szervezetnek ezen időszak során, most továbbáll. „Az FIA megköszöni Shaila-Ann támogatását, amit ezen időszak során nyújtott” – írták a közleményben.

„Szeretném az FIA-nál dolgozó összes ember nevében megköszönni Shaila-Ann felbecsülhetetlen hozzájárulását, amelyek a motorsport ideiglenes főtitkáraként tett egy, a szervezet számára fontos átmeneti időszakban. Shaila-Ann különösen nekem nyújtott nagyszerű támogatást a Forma-1-el kapcsolatban, és közben mindig profi és becsületes módon járt el” – olvashatók az FIA elnökének szavai.

A Mercedes korábbi embere közölte a Red Bull-lal, hogy megszegték a szabályokat

Mohammed bin Szulajm a becsületességet alighanem nem véletlenül emelte ki, Rao ugyanis már a kinevezésekor sem részesült kitörő fogadtatásban több istálló részéről sem, lévén a korábbi, FIA-nál töltött időszakát követően a Mercedes jogi tanácsadójaként, majd Toto Wolff különleges tanácsadójaként dolgozott.

Shaila-Ann Rao neve a Red Bull költségplafon-botránya után került elő ismét, amikor az energiaitalos csapat a nevének említése nélkül ugyan, de egyértelműen rá célozva vádolta meg az FIA-t azzal, hogy az egyik embere szivárogtatta ki a Red Bull költségtúllépésével kapcsolatos információkat a Mercedesnek még a vizsgálat lezárulta előtt. „Több mint elképesztő, hogy miként állt elő ezekkel a számokkal. Masszív túlköltekezésről beszél, úgyhogy valahol egy téglának kell lennie az FIA-n belül” – jelentette ki korábban Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója Wolffnak üzenve.

A Mercedes FIA-n belüli téglája szivárogtathatott a Red Bullról?

Horner pedig a költségplafonügy lezárulta után is hangoztatta, hogy az FIA-nak belső vizsgálatot kell folytatnia, és magyarázatot kell adnia arra, hogy miként szivároghattak ki a pénzügyi jelentésükkel kapcsolatos információk. Ilyen vizsgálatról azóta sem érkezett hír.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss