2024. április 26. 00:11

KezdőlapF1Most érkezett: Binotto órákon belül távozhat a Ferraritól, de nem úgy, ahogy...

Most érkezett: Binotto órákon belül távozhat a Ferraritól, de nem úgy, ahogy gondoltuk

-

Az olasz Corriere della Sera kész tényként közli, hogy a Ferrari még a mai nap folyamán bejelenti Mattia Binotto csapatfőnök távozását.

Úgy néz ki, hogy igaznak bizonyulnak a korábbi hírek, és jövőre valóban nem Mattia Binotto lesz már a Ferrari F1-es csapatának főnöke. Noha a korábbi pletykákat az istálló hivatalos közleményben tagadta, majd az Abu-dzabi Nagydíj hétvégéjén Binotto és a két versenyző sem volt hajlandó konkrétumokról beszélni, a jelek szerint megtörténik a váltás.

A hivatalos bejelentést még a mai napra prognosztizáló Corriere della Sera szerint viszont nem a Ferrari rúgja ki Binottót, hanem a svájci olasz mond le, mivel nem érzi a bizalmast John Elkann elnök részéről, és belefáradt abba, hogy kritikák kereszttüzében kell dolgoznia.

A lap azt írja, hogy a felek már megegyeztek a szakításban, és jelenleg ennek feltételeit tárgyalják, lévén Binottónak 2023 végéig szólt a szerződése. Ami még fontos, hogy a fáma Binotto teljes távozásáról szól, azaz a Ferrarinál sem marad, amivel véget ér a vörösöknél töltött 28 éves időszaka.

Binotto utódjául Frédéric Vasseur-t, az Alfa Romeo csapatfőnökét tartják a legnagyobb esélyesnek, de az átmeneti időszakra Benedetto Vigna, a Ferrari vezérigazgatója veheti át a csapatfőnöki teendőket.

A Corriere della Sera értesüléseit azóta a Gazzetta dello Sport és az olasz Sky Sports is megerősítette.

FRISSÍTÉS

A The-Race.com rákérdezett a Ferrarinál a sajtóhírekre, és azt a választ kapta, hogy nem kommentálják a spekulációkat. A szaklap szerint a mai napon már nem várható bejelentés, ezzel együtt egyértelműen úgy tűnik, hogy Binotto valóban távozik.

Gazzetta dello Sport: A Ferrari kirúgja Binottót, már megvan, mikor kell mennie

Friss