2024. április 26. 19:25

KezdőlapHírekReagáltak a Ferrari-pilótái a Binotto kirúgásáról szóló sajtóhírekre

Reagáltak a Ferrari-pilótái a Binotto kirúgásáról szóló sajtóhírekre

-

Charles Leclerc és Carlos Sainz is elmondta a véleményét a Ferrarit, egészen pontosan annak csapatfőnökét érintő pletykákról. 

Az Abu-dzabi Nagydíj előtt olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy a Ferrari meneszti Mattia Binottót a csapat éléről, és januártól a jelenleg az Alfa Romeót vezető Frédéric Vasseur veszi át a Scuderia irányítását. Noha több komoly olasz lap, köztük a Gazzetta dello Sport is kész tényként írt a Ferrari jelenlegi csapatfőnökének kirúgásáról, a maranellóiak közleményben megalapozatlannak nevezték ezeket a híreket.

A Brazil Nagydíjat kihagyó svájci olasz a hétvégi Abu-dzabi Nagydíjra mát elutazott, de egyelőre nem kommentálta a menesztéséről szóló híreket. Megtette viszont ezt Charles Leclerc és Carlos Sainz.

Gazzetta dello Sport: A Ferrari kirúgja Binottót, már megvan, mikor kell mennie

„Mindig vannak pletykák a Forma-1-ben, és különösen a Ferrari körül, ez pedig nem változik. Amikor elérkezünk a szezon végéhez, mindig vannak hangok körülöttünk. De szerintem csapatként igazán a munkánkra kell koncentrálnunk, és a pályán meg kell próbálnunk kizárni mindent, ami a csapat körül történik – nyilatkozta az FIA sajtótájékoztatóján Leclerc, majd hangsúlyozta, hogy bár nem tartanak ott, ahol szeretnének, folyamatosan fejlődnek. – Az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy mekkorát léptünk előre tavaly óta. Egyértelműen szükségünk van még egy lépésre, de biztos vagyok benne, hogy kezdve ezzel a versennyel, közösen ezt is meg fogjuk tenni, és pozitívan zárjuk le ezt az évet. Ezen kívül nincs mit mondanom. Nem hiszem, hogy túl nagy figyelmet kell fordítanunk [ezekre a pletykákra].”

Leclerc egy másik kérdésre elmondta, hogy „a stabilitás kifizetődik”, és „az elmúlt években megmutattuk, hogy fejlődünk”, majd amikor megkérdezték tőle, hogy miért kaphattak szárnyra ilyen pletykák, így felelt: „Nos, a sajtó ismét nagy kijelentést tett, amik továbbra is csak pletykák, de a csapatnak nem valami nagyszerű ezeket olvasni. Jó, hogy a csapat tisztázta a dolgot, és most remélhetőleg 100%-ig az idei utolsó versenyhétvégére koncentrálhatunk, mert ez egy fontos hétvége.”

Hasonlóan állt a kérdéshez Carlos Sainz is, és elmondta, hogy amíg nincs semmi konkrétum, addig inkább nem is foglalkozna ezzel a témával.

„Még nem éltem át egyetlen csapatfőnökváltást sem, és nem tudom, hogy hogyan érezném magam ezzel kapcsolatban. De amíg ezek csak pletykák, inkább nem szeretnék beszélni róla. Nem gondolom szükségesnek [hogy beszéljek erről], mert akitől származnak, lehet olyan személy, aki nincs tisztában a helyzettel. Én nyugodt vagyok, nyugodt csapatot látok és nagy csapategységet.”

„Ezek a pletykák és kritikák mindig jelen lesznek a Ferrarival kapcsolatban, tucatnyi éve így van. Ha ezen a hétvégén kettős győzelmet aratunk, hirtelen minden el lesz felejtve, és továbblépünk” – mondta a spanyol a Sky Sportsnak.

Megszólalt még Binotto esetleges elküldéséről a Ferrarinál 2000 és 2005 között versenyző, ez idő alatt a maranellóiakat öt konstruktőri címhez segítő Rubens Barrichello is. „Ki kell értékelni, hogy mi történt egy gyors és győztes autóval, de a kocsi nagyon gyors, és remélem, hogy az is marad. Fontos kielemezni az idei hibákat, de közben emlékezni kell egy dologra: együtt veszítetek és együtt nyertek” – idézi a brazilt a Corriere dello Sport.

Friss