2024. április 25. 21:56

KezdőlapF1Albon nem akar bajba kerülni a pilóták vacsorája miatt, de azért elárult...

Albon nem akar bajba kerülni a pilóták vacsorája miatt, de azért elárult néhány részletet

-

Megfájdult Alex Albon arca a sok nevetéstől a versenyzők Abu-dzabi Nagydíj előtti közös vacsoráján. A Williams pilótája szerint jó látni, hogy olyanok, mint egy nagy család.

Természetesen Alexander Albon, a Williams versenyzője is ott volt azon a közös vacsorán, amelyet Lewis Hamilton szervezett az Abu-dzabi Nagydíj előtt azért, hogy elbúcsúztassák a visszavonuló Sebastian Vettelt. Az összejövetelről utólag több versenyző is beszélt, az Abu-dzabi Nagydíj után pedig az F1 Nation podcastban Albont is megkérdezték róla.

„Őszintén mondom, nagyon különleges volt a vacsora. Rengeteget szórakoztunk. Szerintem minden versenyző egész idő alatt csak mosolygott és nevetett. Fájt az arcom. Úgyhogy igazán jó volt – felelte Albon, akit ezután arra kértek, hogy mondja el, min nevettek, ő azonban nem akart részletekbe bocsátkozni. – Úgy érzem, bajba kerülnék [ha elmondanám]. Azt hiszem, az amúgy is a vacsora egyik szigorú szabálya volt, hogy nem mondhatjuk el, mi történt. Elhangzott néhány igazán remek történet.”

A Williams pilótája az interneten keringő, átszámolva több mint 60 millió forintos számára is reagált, amelyet sokan tévesen a versenyzők fogyasztásának gondoltak, holott nem is abból az étteremből származik, amelyikben ők voltak.

„Normális emberek vagyunk, nem azért vagyunk itt, hogy kaviár legyen a tányérunkon és aranykanállal együnk, mondván, »ha nem arany, meg sem eszem«. Volt egy előre megbeszélt menü. Sokaknak volt diétás kérése, Lewis pedig vegán, úgyhogy ilyenek voltak” – oszlatta el azokat a feltételezéseket a thai-brit versenyző, hogy bár nem az övé volt a számla, ők is hasonló nagyságrendű összeget fizethettek.

Ezt látni kell!: együtt vacsorázott a teljes F1-es mezőny (fotók)

Azaz pontosabban, hogy Lewis Hamilton ennyit fizetett. „Lewis fizette a számlát, ami nagyon kedves volt tőle. Ő is szervezte az egészet, ami szintén az volt. Úgyhogy ő tudja, mennyibe került” – erősítette meg Albon.

Már nem az van, mint régen

Albon megerősítette azt is, amiről például Fernando Alonso és Lando Norris is beszélt, nevezetesen, hogy a pályán kívül barátságos légkör uralkodik a mezőnyben, ami nem mindig volt így.

„A múltban inkább az volt az érzés, hogy ellenségek vagy riválisok vagyunk. Most ez más lett, és a pályán kívül barátok vagyunk. A pályán természetesen nem, ott nincs barátság. De azon kívül sok időt töltünk egymással. 23-24 futam van egy évben, úgyhogy sajnos a csapattársamat, Nicky-t (Latifi), George-ot (Russell), vagy bárki mást többet látom, mint Lily-t (Albon barátnője). De ez ilyen, és közben kialakulnak barátságok. Sokuk ellen 8-9 éves korom óta versenyzem, szóval rengeteg időt töltöttem már velük.”

Albon és Russell jó barátok

A 26 esztendős pilóta kiemelte azt is, hogy az idősebb pilóták mennyire jól fogadják a fiatalokat „Ott van még az is, hogy azok a versenyzők, akik egy ideje már itt vannak – Lewis, Seb, Valtteri, Daniel – ők is szuperkedvesek. Szívélyesen fogadnak minket, emiatt pedig mindenki úgy érzi, mintha egy család lennénk, és ez nagyon jó.”

Friss