2024. április 20. 08:43

KezdőlapF1Ezt tudja egy 400 millió forintos jegy a Forma-1 legújabb futamára

Ezt tudja egy 400 millió forintos jegy a Forma-1 legújabb futamára

-

Már a sima állóhelyért is annyit kérnek a jövőre debütáló Las Vegas-i Nagydíjon, amennyibe sok helyen a legjobb ülőhelyek kerülnek, de aki nem éri be ennyivel, sőt, még a VIP-kiszolgálás is kevés neki, az egy millió dolláros csomagot is vásárolhat a jövő novemberi futamra.

Jövő novemberben rendezik az első Las Vegas-i Nagydíjat, amely bár nem az első F1-es futam lesz a városban, össze sem lehet majd hasonlítani az 1981-ben és 1982-ben egy parkolóban lebonyolított Caesars Palace Grand Prix-val. Ennek oka mind a sokkal gyorsabb vonalvezetésben, mind a futam körítésében keresendő, utóbbi ráadásul vélhetően minden eddiginél nagyobb méreteket ölt majd, hiszen a Forma-1 egyfajta mintaversenyként tekint a Las Vegas-i eseményre, amelynek promóteri feladatait is ellátja.

A remélt több százmillió dolláros nyereség jelentős részét pedig a borsos jegyárakból remélik, ugyanis már az állóhelyeket is 500 dollárért, jelenlegi árfolyamon közel 200 ezer forintért kínálják (de legalább jár érte étel és nem alkoholos italok), aki pedig le is szeretne ülni, 2000 és 2500 dollár (790 – 980 ezer forint) közötti összeget csengethet ki. A teljeskörű ellátással és vendéglátóegységekbe történő belépéssel egybekötött belépők már 8 és 10 ezer dollár (3,1 – 3,95 millió forint) között kóstálnak, de van ennél feljebb is, noha ezt már nem a futam rendezői, hanem a vegasi Wynn Hotel kínálja. Ez nem mellesleg az a szálloda, amelynek kaszinóján nemrég Sergio Pérez egy F1-es Red Bull-lal csapatott végig.

Kíváncsi, milyen egy üvöltő, gumit füstölő F1-es autó egy Las Vegas-i kaszinóban? (videó)

A Wynn Las Vegas ugyanis előállt egy 1 millió dolláros, azaz nagyjából 400 millió forintos csomaggal. A hat fő részére szóló konstrukció az öt csillagos hotel 540 négyzetméteres, négy hálószobás lakosztályát kínálja fitnesz teremmel és biliárdasztallal. A vendégeket sofőr viszi a reptérről a hotelba, ahol pezsgővel és kaviárral várják őket, a csomagban pedig benne van a zárt körű nyitóceremónián való részvétel, illetve VIP-kiszolgálás a pályán, valamint tartózkodás a Wynn Grid Clubban, a hotel paddockban található exkluzív vendéglátó egységében. Emellé még különleges élményeket is ígérnek különböző F1-es eseményeken, de erről nem árultak el több részletet.

Az első Las Vegas-i Nagydíjat villanyfényben, szombaton rendezik majd. Utóbbira az 1985-ös Dél-Afrikai Nagydíj óta nem volt példa.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss