2024. április 23. 15:37

KezdőlapF1Váratlan pilótacsere a Red Bullnál? – reagált az érintett

Váratlan pilótacsere a Red Bullnál? – reagált az érintett

-

Sergio Pérez elárulta, nem aggódik amiatt, hogy Daniel Ricciardo esetleg megfosztja az ülésétől a Red Bullnál. Christian Horner, a bikások csapatfőnöke szintén leszögezte, hogy nem készülnek ilyesmire.

Daniel Ricciardo jövőre visszatér a Red Bullhoz, igaz, nem olyan minőségben, ahogyan azt ő és a szurkolói ideálisnak tartanák. Az ausztrál versenyzőnek ugyanis nem lesz helye a 2023-as F1-es mezőnyben, így tesztpilótaként számítanak rá Milton Keynesben. Azonban a bejelentés után megkezdődtek a találgatások, hogy hosszabb távon is csupán ennyiről van-e szó.

Csak megtörtént a bejelentés, Verstappen volt csapattársa újra a Red Bullnál

Többen ugyanis nem tartják kizártnak, hogy valamikor átveszi Sergio Pérez ülését a csapatnál. Köztudott, hogy Ricciardo a korábbi konfliktusok és ütközések ellenére kifejezetten jó viszonyt ápol egykori csapattársával, Max Verstappennel, ellenben a holland és a mexikói pilótának komoly nézeteltérése volt Brazíliában. Másfelől viszont Pérez 2024-ig írt alá a csapattal, így elméletileg nincs veszélyben a helye, és ezt ő maga is így gondolja.

„Nagyon nyugodt vagyok – nyilatkozta a Sky Sportsnak. – Óriási nyomás alatt élünk, [úgyhogy] ez semmit sem változtat az én részemről. Úgy vélem, a csapat számára nagy dolog, hogy egy olyan pilótánk van, mint Daniel, aki sokat fog segíteni. Ő egy nagyszerű srác, egyike azoknak, akikkel a legjobban kijövök a paddockban. Szóval nagyszerű, hogy Daniel a csapatnál van, és nálam ez nem változtat semmin.”

Christian Horner korábban szintén méltatta régi-új versenyzőjét. Annak ellenére, hogy Ricciardo finoman szólva sem teljesített jól az elmúlt két évben, tapasztalata minden bizonnyal jól jön a Red Bullnak, és az sem hátrány, hogy ismerik egymást a felek. Az energiaitalosok csapatfőnöke azonban még egy szempontot kiemelt.

„Manapság magasak a követelmények a pilótákkal szemben, már csak marketingszempontból is, csapatként pedig nagyon aktívak vagyunk, rengeteg bemutatóm és rendezvényen veszünk részt – magyarázta. – Az, hogy egy Danieléhez hasonló formátumú és múltú versenyzővel rendelkezünk, csak előny számunkra. Ez azt jelenti, hogy kapcsolatban marad a Forma-1-gyel, emellett nyilvánvalóan a szimulátorban is igénybe fogjuk őt venni.”

A brit szakember Pérez jövőjére is kitért, mintegy reagálva az ezzel kapcsolatos, egyelőre minden konkrétumot nélkülöző találgatásokra. Persze az interlagosi események után joggal merülhet fel a kérdés, hogy a jelenlegi pilóták között mennyire jó a viszony valójában, de Horner elmondása alapján a mexikói versenyzőnek valóban nem kell aggódnia.

Embed from Getty Images

„Daniel szerződése nagyon sajátos egy konkrét okból kifolyólag – jelentette ki. – Checóval szerződésünk van a következő két évre. Max és Checo együttműködése elképesztő volt számunkra, idén ez öt kettős győzelmet eredményezett, és a konstruktőri bajnokságot, amelyet nyolc éven át nem nyertünk meg. A két versenyző között jó a kapcsolat. Eddig is remekül küzdöttek a csapatért, és nincs okunk arra, hogy ez holnap vagy a szerződés időtartama alatt másképp legyen.”

Friss