2024. május 02. 00:05

KezdőlapF1Verstappen a tavalyi abu-dzabi finálén sem volt ennyire ideges, mint most

Verstappen a tavalyi abu-dzabi finálén sem volt ennyire ideges, mint most

-

Max Verstappen az FIA év végi díjátadóján is idegeskedett egy sort, de alighanem ezt minden sportszerető tökéletesen meg tudja érteni.

Napra pontosan egy évvel ezelőtt, 2021. december 12-én rendezték minden idők egyik legfeszültebb, végül botrányos véget érő Forma-1-es szezonzáróját, amelyet Max Verstappen egy utolsó körös előzéssel nyert meg Lewis Hamilton előtt. A holland pilóta előtt Michael Masi, az FIA azóta menesztett versenyigazgatójának nem megfelelő szabályalkalmazása nyitott meg az utat, és így támadhatta végül Hamiltont frissebb gumikon az utolsó körben.

Verstappen utólag elárulta, annyira feszült és ideges volt a mindent eldöntő csata előtt, hogy a bal lába begörcsölt az autóban, így nagy fájdalmak közepette, összeszorított foggal vetődött be a hétszeres világbajnok mellé.

Hamilton tovább ment: szerinte Verstappent akarták világbajnoknak, azért csalták el a tavalyi vb-t

Néhány napja viszont saját elmondása szerint Verstappen még ennél is feszültebbé vált, miközben nem is versenyzett. Viszont a múlt hét pénteken rendezték a katari labdarúgó-világbajnokságon a Hollandia-Argentína nyolcaddöntőt, amelyet a kétszeres világbajnok nem tudott élőben követni, hiszen éppen az FIA év végi díjátadó gáláján volt jelenése, ám barátnője, Kelly Piquet az Instagramra feltöltött egy fényképet, amin az látszik, hogy az asztalnál telefonon azért követték az eseményeket.

„Lemaradtam a gólokról. Hihetetlenül csalódott voltam, hogy nem tudtam nézni – utalt Verstappen a hollandok meseszerű feltámadásával záródó, 2-2-es döntetlent hozó rendes játékidőre. – A hosszabbítást és a tizenegyespárbajt viszont már láttam. Annyira ideges voltam! Talán még annál is jobban, mint tavaly Abu-Dzabiban. Hogy miként lehet ez? Úgy, hogy az autóban én kontrollálom a dolgokat, a fociban viszont nem.”

Verstappen, Pérez és Horner az FIA díjátadóján

Verstappen végül nem örülhetett, hiszen a hollandok tizenegyesekkel kikaptak az argentinoktól, de úgy véli, így is büszkék lehetnek a teljesítményükre. A Red Bull versenyzője külön kiemelte a mérkőzés 78. percében beálló, majd duplázó Wout Weghorstot, akinek második, trükkös szabadrúgás után született gólja külön misét is megérne.

„Szerintem a leendő világbajnoktól kaptak ki, Wout pedig egy igazi hős. A hollandok erre a teljesítményre is büszkék lehetnek” – mondta a pilóta, aki azt is elárulta, hogy üzent Virgil van Dijk-nak, a válogatott Liverpoolban játszó csapatkapitánynak: „Azt írtam neki, hogy büszke lehet magára.”

A mérkőzés rövid összefoglalója ITT nézhető meg.

Forrás:Limburger

Friss