2024. április 16. 08:51

KezdőlapF1Megajándékozták egymást az F1-es pilóták - Leclerc Verstappent lepte meg (videó)

Megajándékozták egymást az F1-es pilóták – Leclerc Verstappent lepte meg (videó)

-

Folytatta nagysikerű sorozatát az F1, amelyben Lewis Hamilton kivételével a mezőny összes pilótája ajándékkal lepte meg azt, akinek a nevét korábban kihúzta.

Az F1 az idén is megszervezte a pilóták titkos ajándékozását, amelyhez az év korábbi részében minden versenyzőnek húznia kellett egy nevet, és ajándékot vennie karácsonyra a kihúzott kollégájának. Ahogyan korábban, az idén is akadtak ötletes és kevésbé ötletes ajándékok, és akárcsak az utóbbi alkalmakkor, most is Lewis Hamilton volt az egyedüli, aki nem vett részt az ajándékozásban. Na de nézzük, a másik 19 versenyzőt ki és milyen ajándékkal lepte meg!

Elsőként Ocon ajándékát ismerhettük meg. Az Alpine francia versenyzője egy pókemberes képregénygyűjteményt kapott, aminek szemmel láthatóan nagyon örült, mert mint kiderült, nagy rajongója a képregényeknek és a Pókembernek. Talán mert ez tényleg egy nagyon személyre szabott ajándék, először arra tippelt, hogy barátjától, Mick Schumachertől kapta, de nem, ugyanis Daniel Ricciardo volt a tettes. „Egy legenda vagy” – üzente Ocon az ausztrálnak, majd hozzátette, hogy reméli, Ricciardo hamarosan újra az F1-ben fog versenyezni.

Ocon és a képregénygyűjtemény Forrás: Formula 1 YouTube

Ricciardo ajándéka egy Fujifilm Instax Mini 11-es fényképezőgép, illetve egy I love Harry feliratú póló volt, amit az ausztrál azért kapott, mert Harry Styles énekesről korábban kiderült, hogy Ricciardo rajongója, és előszeretettel hordja a McLaren immáron csak volt versenyzőjének kollekciójából az egyik pólót. Mostantól pedig Ricciardo is nyíltan rajonghat Styles-ért, köszönhetően Nicholas Latifinek. Ricciardót egyébként meglepte, hogy Latifi volt a feladó, először ugyanis Lando Norrisra vagy George Russellre tippelt.

Latifi ajándékáról gyakorlatilag néhány másodperc után teljesen egyértelmű volt, hogy kitől van, a kanadai ugyanis elkezdett felolvasni egy oklevelet, amelyen az állt, hogy mostantól 61 darab here méh büszke tulajdonosa, ugyanis adoptálta őket. „Öröm volt veled versenyezni, Nicholas, a 61 méh pedig a 61 versenyt jelképezi, amelyeken közösen álltunk fel a rajtrácsra” – olvasta. Az ajándékozó természetesen a méhek nagy védelmezője, a tavaly rovarhotelt alapító, az idei Osztrák Nagydíj előtt is méhlegelőre látogató Sebastian Vettel volt, aki egy csomag nutellás kekszet is küldött a Forma-1-ből kiszoruló Latifinak.

Latifi oklevele a méhek örökbefogadásáról Forrás: Formula 1 YouTube

Ha már sikerült nagyon vetteles ajándékot kapnia, a visszavonult négyszeres világbajnok is hasonlóan vetteles ajándékot kapott, méghozzá csapattársától, Lance Strolltól. A német veteránnak átnyújtott borítékban lapuló papíron ez állt: „Boldog karácsonyt, Seb! A svájci erdőszakértőkkel együtt dolgozva ültetni fogunk egy juharfát Svájcban, a régió igényeihez igazodva. Legyen szép napod! A titkos Mikulásod.” „Fát ajándékozni valakinek csodálatos dolog, ez az egyik legjobb ajándék, amit adni lehet, szóval köszönöm Lance, ez nagyon szép!” – mondta Vettel.

Stroll fa helyett egy üveg gint vehetett át, amire úgy reagált, hogy „Úgy érzem, az egész paddock azt hiszi, hogy alkoholista vagyok, mert tavaly tequilát kaptam, most meg gint.” Mivel az üvegre rá volt írva, hogy Finnországban készült, nem volt nehéz kitalálni, hogy Bottastól származik, de mint kiderült, ez a finn pilóta saját készítésű ginje. Stroll csipkelődve megjegyezte, hogy majd ezzel fogja ünnepelni, hogy a hétvégén megverik őket a konstruktőri pontversenyben (az ajándékosztás az Abu-dzabi Nagydíj hétvégéjén zajlott). Ez annyira nem jött be, mert végül kikaptak, de különben is csak viccelt.

Bottas a Minyonok című animációs film szereplőivel díszített biciklis ruhával gazdagodott, lévén nagy kerékpárosnak számít, főleg, mióta a profi kerekes Tiffany Cromwell a barátnője. A csomag feladója pedig nem más volt, mint Carlos Sainz, akit Pierre Gasly ajándékozott meg, méghozzá egy kék színű pulcsival. És hogy mi volt a felső márkája? Természetesen Alpha Tauri…

Bottas és a minyonos biciklis trikó  Forrás: Formula 1 YouTube

A jövőre már az Alpine-nál versenyző Gasly volt az egyetlen, aki vakon telibe találta, hogy mit kap, ugyanis megrázta a becsomagolt dobozt, majd rávágta, hogy szerinte ez egy Monopoly társasjáték. „Nem hazudok, nincs ilyenem otthon Milánóban, és akartam már venni egyet, úgyhogy bárkitől is kaptam, remek ötlet volt.” A remek ötlet gazdája pedig nem más, mint Fernando Alonso.

A kétszeres világbajnok az egyik legfurcsább ajándéknak örülhetett, egy mini tükröt kapott ugyanis Kevin Magnussentől, ami állítólag a dán pilóta első versenyautójáról származik. Talán Magnussen arra gondolt, hogy remek darab lesz Alonso saját múzeumába.

Furcsaságban azért mondjuk a Haas dán versenyzőjének csomagja is ott volt a szeren. Először is kapott egy narancs-fekete zászlót utalásként arra, hogy a szezon során háromszor is megkapta ezt a jelzést, és a bokszba kellett hajtania a sérült autója miatt. Másodszor pedig kapott egy stresszlabdát, egy ajtótámaszt és egy szakállgondozó szettet az ajándékozója, azaz Alex Albon anyukájától (a zászlót Albon adta)

Magnussennek már saját narancs-fekete zászlója is van  Forrás: Formula 1 YouTube

A Williams thai-brit versenyzője volt az egyetlen, akinél elsütöttek egy kis inside joke-ot, kapott ugyanis egy pár mamuszt, amire filctollal ráírták, hogy „Puma”. Albon gyorsan elmesélte, hogy tavaly a Red Bull vett neki egy pár papucsot Abu-Dzabiban (vélhetően nem vitt magával), ami annyira megragadt Sergio Pérezben, hogy egy évre rá is viccelődött ezzel egy kicsit. A mexikó emellett adott a szezon közben a haját befestő korábbi Red Bull-tartaléknak egy kék és egy piros hajfestéket, valamint golfleckéket „a mexikói védelmi miniszterrel”, ami Pérez „titulusa” lett azok után, hogy a 2021-es Abu-dzabi Nagydíjon hősiesen védekezett Lewis Hamilton ellen.

Péreznek nem volt nehéz dolga a tippeléssel, miután egy üveg szakét kapott a mezőny egyetlen japán versenyzőjétől, Cunoda Jukitól. Cunoda pedig egy bekeretezett képet, amin ő és Gasly látható. Nem csoda, hogy arra tippelt, csapattársa volt az ajándékozó, de mint kiderült, a hobbifotós Norris az, aki a saját maga által készített fotóval lepte meg a japánt. „Ez a legszebb ajándék amit valaha kaptam, nagyon köszönöm, Lando, egész életemben megőrzöm” – mondta Cunoda.

Norris, ahogy kicsomagolta az ajándékát, már rá is vágta, hogy „Mick Schumacher”. És hogy mit kapott? Egy teljes golfszettet, azaz golfpólót, golfnadrágot és golfcipőt, mivel szabadidejében előszeretettel játszik. „Ezt eltalálta, kösz, Mick!” – mondta a brit.

A Norris által Cunodáról és Gaslyról lőtt fotó  Forrás: Formula 1 YouTube

Mick Schumachert Max Verstappen lepte meg, a német pedig meg is lepődött, ugyanis egy plüssoroszlán mellé egy oklevelet is átvehetett, amelyen az állt, hogy mostantól egy éven át a King nevű oroszlán tiszteletbeli gazdája.

Ötletes ajándék a kétszeres világbajnoktól, akit Charles Leclerc Mikulása látott el egy játékkal. Verstappen nagy gamer lévén már a csomagoláson keresztül kitapintotta, hogy konzoljáték, de míg ő a FIFA-ra tippelt, valójában a Forma-1 hivatalos játéka lapult a papírban, csakhogy különleges borítóval, Leclerc ugyanis photoshoppal „klónozta” magát, így három kiadásban mosolygott vissza Verstappenre. „Ez szép volt Charles” – nevetett a poénon a holland, majd felolvasta a kísérőkártyát, amin az állt: „A legnagyobb rajongómnak!”

Leclerc kínai teáskészlettel gazdagodott Csou Kuan-jü révén, ami láthatóan bejött neki, míg Csou egy síelő dinót és karácsonyi zoknikat kapott George Russelltől, a Mercedes britje pedig egy brazil zászlós minidob tulajdonosa lett, amit Oconnak köszönhet.

A teljes videó ITT tekinthető meg.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss