2024. április 16. 15:30

KezdőlapF1Így hangzott volna Hamilton és Verstappen abu-dzabi csatája dobhártyaszaggató V10-essel (videó)

Így hangzott volna Hamilton és Verstappen abu-dzabi csatája dobhártyaszaggató V10-essel (videó)

-

Az F1-es történelem egyik legfeszültebb és legdrámaibb bő másfél perce volt a 2021-es Abu-dzabi Nagydíj utolsó köre, de van valami, amivel még tovább lehet fokozni a feszültséget.

Többször is eljátszottunk már a gondolattal, hogy milyen lenne, ha a Forma-1 visszahozná a hanghatás szempontjából felülmúlhatatlan, a legtöbb rajongó által nagyon hiányolt V10-es motorokat. A fenntartható üzemanyagok előretörésével a jövőben akár még erre is sor kerülhet (noha az F1-es csapatfőnökök egyelőre kitartanak amellett, hogy ez már a múlt), de jó ideig még akkor is álom marad, hogy újra fülsüketítő hangja legyen a száguldó cirkusznak.

V12-es motorral még ütősebb (lenne) egy mai F1-es Ferrari (videó)

Addig is marad a játék, aminek kedvéért azt is megnézhetjük, hogyan festett volna Max Verstappen és Lewis Hamilton 2021-es utolsó körös abu-dzabi összecsapása, ha V6-os hibrid helyett V10-es szívómotorral vívják.

Az élményt egy unatkozó Twitter-felhasználónak köszönhetjük, aki megalkotta a Red Bull és a Mercedes versenyzőjének drámai csatáját, ami szerintünk még drámaibb lett attól, hogy ilyen hanghatások kísérik.

Íme:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss