2023. február 06. 13:00
KezdőlapF1Ilyen lett volna Hamilton és Verstappen 2021-es abu-dzabi csatája V10-es motorral (videó)

Ilyen lett volna Hamilton és Verstappen 2021-es abu-dzabi csatája V10-es motorral (videó)

-

Az F1-es történelem egyik legfeszültebb és legdrámaibb bő másfél perce volt a 2021-es Abu-dzabi Nagydíj utolsó köre, de van valami, amivel még tovább lehet fokozni a feszültséget.

Többször is eljátszottunk már a gondolattal, hogy milyen lenne, ha a Forma-1 visszahozná a hanghatás szempontjából felülmúlhatatlan, a legtöbb rajongó által nagyon hiányolt V10-es motorokat. Ross Brawn, az F1 év végén leköszönt korábbi sportért felelős igazgatója az idén elmondta, hogy ez miért nem fog soha megtörténni, úgyhogy bizakodni felesleges, de azért a játék kedvéért nézzük meg, hogyan festett volna Max Verstappen és Lewis Hamilton 2021-es utolsó körös abu-dzabi összecsapása, ha V6-os hibrid helyett V10-es szívómotorral vívják.

Az élményt egy unatkozó Twitter-felhasználónak köszönhetjük, aki még a nyáron alkotta meg a Red Bull és a Mercedes versenyzőjének drámai csatáját, ami szerintünk még drámaibb lett attól, hogy ilyen hanghatások kísérik. A videót ITT tekintheti meg.

Máshogy versenyez Hamilton ellen

Nemrég Jack Nicholls, a BBC kommentátora, valamint Jack Aitken, a Williams tesztpilótája arról értekezett egy podcastban, hogy Lewis Hamilton és Max Verstappen között pszichológiai hadviselés zajlik, és egyszerűen egyikük sem fog soha engedni a másiknak a pályán, mert attól úgy érezné, hogy vereséget szenvedett.

Max Verstappen, Red Bull, Charles Leclerc, Scuderia Ferrari, Japán Nagydíj
Mintha Leclerc-rel szemben Verstappen nem lenne annyira agresszív, mint Hamilton ellen  Fotó: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool

Karun Chandhok, a Sky Sports korábbi F1-es pilóta szakértője szerint más is van azonban amögött, hogy Verstappen másként viselkedik a hétszeres világbajnok ellen. „Úgy vélem, egyértelmű a különbség. Lewis az úr a háznál a mostani generáció szemében, Max pedig úgy érezte, hogy bizonyítania kell Lewis ellen, és le kell taszítania őt a trónról, míg George-ot, Charles-t vagy Carlost a társának tekinti, és velük nem próbálja meg ezt tenni. Szerintem emiatt versenyez ellenük másképp” – idézi az indiait a RacingNews365.com.

Chandhok az idei Szaúd-arábiai Nagydíjat hozta fel példaként, amelyen Verstappen Charles Leclerc-rel csapott össze, és abszolút fair csatát vívott a monacóival, miközben néhány hónappal korábban ugyanott többször is átlépte a szabályosság határát Hamilton ellen.

Friss