2024. április 29. 21:22

KezdőlapF1V12-es motorral még ütősebb (lenne) egy mai F1-es Ferrari (videó)

V12-es motorral még ütősebb (lenne) egy mai F1-es Ferrari (videó)

-

Most megnézhetjük, milyen látvány lenne egy modern Forma-1-es Ferrari, ha a maranellóiak által 30 évvel ezelőtt használt V12-es motort szerelnék bele.

A legtöbb Forma-1-rajongónak igencsak hiányzik a sportág régi hangja, és egy ideig még biztosan fog is, hiszen belátható időn belül nem tervezik leváltani a 2014 óta hadrendben levő turbó-hibrideket, noha a szintetikus üzemanyagok térnyerésével a jövőben akár visszatérhetnek majd a hatnál több hengeres, nem hibrid erőforrások. Addig is azonban, akinek brutális hangzás kell, vagy régi videókat nézeget, vagy történelmi autókat felvonultató eseményeket látogat.

Megkérdeztük a Forma-1 elnökét, mikor térhet vissza az üvöltő V10-es motor a sportágba

Egy YouTube-felhasználó korábban pedig már azzal a gondolattal is eljátszott, hogy milyenek lennének a jelenleg autók V10-es motorral, sőt, egy másik újraalkotta Lewis Hamilton és Max Verstappen 2021-es abu-dzabi ütközetét. Most valaki azonban még egy lépéssel tovább ment, és V10-es helyett az 1990-es évek eleji Ferrarik V12-es sivítását tette mesterien alá a Carlos Sainzról a tavalyi imolai Pirelli-teszten készült felvételeknek. Íme az eredmény:

Friss