2024. április 24. 10:03

KezdőlapF1Tilos növelni a teljesítményén, mégis jóval erősebb lehet a Ferrari 2023-as motorja

Tilos növelni a teljesítményén, mégis jóval erősebb lehet a Ferrari 2023-as motorja

-

Úgy tűnik, Maranellóban tényleg „bomba” készül, amiből a Ferrari leginkább a versenyeken profitálhat a 2023-as szezonban.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke nemrég elárulta, hogy Mattia Binotto, a Ferrari távozó csapatfőnöke ”bombaként” jellemezte neki a maranellóiak jövő évi erőforrását, azaz a 2023-as motor jelentős előrelépést hozhat a teljesítményben. Ez első hallásra furcsának tűnhet, hiszen az idei év során befagyasztották a motorfejlesztést, azaz semmilyen, a teljesítményt növelő változtatás nem engedélyezett.

Mindez azonban a megbízhatóságot növelő fejlesztésekre nem vonatkozik, a Ferrari pedig ezt használhatja ki, a spanyol Soymotor.com értesülései szerint ugyanis jövőre 30 lóerővel erősebb erőforrás áll majd a Scuderia rendelkezésére pusztán attól, hogy megoldják az idei szezonban őket sújtó megbízhatósági problémákat.

A Ferrari csapatfőnöke még hátrahagy egy “bombát”, mielőtt távozik Maranellóból

A szaklap szerint a jövő évi autón számos egyéb változtatás is lesz, például igyekeznek csökkenteni a légellenálláson, de a legfontosabb területnek a motor megbízhatóságának növelését tartják. A 30 plusz lóerő lehívása várhatóa egy körön ugyanakkor nem jelent majd előnyt, az időmérőkön ugyanis eddig is rendelkezésre állt a maximális teljesítmény, az év eleji problémák után a versenyeken azonban az ideálisnál alacsonyabb üzemmódban tudták csak használni Charles Leclerc és Carlos Sainz motorját, így inkább itt várható javulás.

Friss