2024. április 25. 01:56

KezdőlapF1Ezért nem vesz részt a pilóták ajándékozásában? – Hamilton furcsa karácsonyi szokásáról...

Ezért nem vesz részt a pilóták ajándékozásában? – Hamilton furcsa karácsonyi szokásáról mesélt

-

Lewis Hamilton elárulta, manapság sokkal jobban koncentrál a szeretteivel együtt töltött időre karácsonykor, mint az ajándékozásra. Utóbbi F1-es változatában idén sem vett részt a hétszeres világbajnok, de mindez adhat némi magyarázatot a döntésére.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, a pilóták idén is megajándékozták egymást az immáron hagyománnyá vált videó keretében. Pontosabban a húszból tizenkilenc versenyző, ugyanis Lewis Hamilton idén is kimaradt ebből a könnyed játéknak is felfogható programból. A hétszeres világbajnok rengeteg kritikát kapott emiatt, de egy korábbi megszólalása talán ad némi magyarázatot a döntésére.

Megajándékozták egymást az F1-es pilóták – Leclerc Verstappent lepte meg (videó)

A Mercedes versenyzője még 2020-ban nyilatkozott a Sunday Times Magazine-nek, amit most az Express vett elő újra, nyilvánvalóan karácsony alkalmából. A brit pilóta ebben az interjúban elmondta, számára sokkal fontosabb a családjával töltött idő, mint az ünnep anyagias oldala, és hozzátette, hogy „a vágyakozás időszaka” véget ért számára.

Hamiltont a mai napig sokan bírálják életstílusa miatt, és kétségtelen, hogy sokszor az átlagosnál többször jelezte a közösségi médiában vagy éppen a megjelenésével, hogy ő bizony megengedheti magának a luxust. Ugyanakkor kijelentette, hogy idővel megtanulta, „semmire nincs szüksége ebből a sz*rból”.

A most 37 éves versenyző azt a nézetét is megosztotta a nyilvánossággal, hogy „ami igazán értékes, és az ember nem kaphatja vissza, az a szeretteivel töltött idő.”. Éppen ezért azt a szokást alakították ki egymás között, hogy a família tagjai „nem pazarolták a pénzt” egymásra ajándékozás formájában. Hamilton arról is beszámolt, hogy ez pontosan hogyan is néz ki.

„A boltokban olcsó ajándékokat kerestünk, és csak félórás határt szabtunk magunknak – magyarázta. – Karácsony napján aztán dobunk egy kockát, és mindenki kiválaszthatja a kupacból a kívánt ajándékot. Ez a legfantasztikusabb dolog.” Ezzel azoknak a kritikusainak is választ adott, akik szerint rendkívül sokat költ a hozzá közel állókra.

Embed from Getty ImagesMindez annak fényében még érdekesebb, hogy Hamilton idén sem vett részt abban, hogy az F1-es mezőny tagjai megajándékozzák egymást. A közösségi médiában rengetegen bírálták őt emiatt, akadt, aki szerint túl jónak képzeli magát, más pedig azt rótta fel neki, hogy „utána sír, hogy egyedül van a paddockban”. Persze akadtak védelmezői is.

A brit versenyző egyébként 2017-ben még ott volt a videóban, a legutóbbi három alkalommal viszont nem (2018-ban és 2020-ban nem készült ilyesmi). Kétségtelen, hogy szép és becsülendő gondolatmenet, hogy családjával a drága ajándékok helyett az egymással töltött minőségi időre koncentrálnak, de ahogyan azt idén is láthattuk, nemhogy az ő, de még egy földi halandó pénztárcája is bőven elbírta volna, hogy vegyen vagy éppen készítsen valami apróságot az egyik kollégájának.

Friss