2024. április 25. 23:19

KezdőlapF1A Forma-1 korábbi vezére ezért azonnal kirúgta volna Verstappent a Red Bulltól

A Forma-1 korábbi vezére ezért azonnal kirúgta volna Verstappent a Red Bulltól

-

Határozott és drasztikus lépéseket tett volna Max Verstappennel szemben a Forma-1 korábbi mindenható ura az idei Brazil Nagydíj után.

Max Verstappen alighanem örül neki, hogy nem a Forma-1 korábbi ügyvezető igazgatója és mindenható ura, a 92 esztendős Bernie Ecclestone a főnöke, Hans-Joachim Stuck, korábbi német F1-es pilóta ugyanis elárulta, Ecclestone elmondta neki, hogy amennyiben ő irányítaná a Red Bullt, a holland pilótának már nem lenne állása.

A 1974 és 1979 között 74 nagydíjon induló, többek között az Ecclestone által vezetett Brabahamnél is versenyző expilóta az Eurosportnak mesélt egy, a sportág korábbi vezérével folytatott privát telefonbeszélgetésről. Ekkor mondta neki azt Ecclestone, hogy menesztette volna Verstappent, ha vele csinálja meg azt, amit Brazíliában megtett a csapatával. „Nagyon világosan fogalmazott: ha az ő egyik versenyzője nem tartott volna be egy ilyen utasítást, kivágta volna a csapatból” – közölte Stuck, hozzátéve, hogy ő is megbüntette volna a hollandot, amiért a Red Bull utasítása ellenére nem engedte el a pontverseny második helyére hajtó Pérezt.

„Az én nézőpontomból ez fegyelmezetlenség. A Forma-1-ben a legfontosabb, hogy feltétel nélkül kövessük a csapat utasításait, mert a versenyzők aláírtak egy szerződést” – tette hozzá a német expilóta.

Verstappen már Pérezt fenyegeti? – az idei év csalása állhat a háttérben

Mint ismert, Verstappen azért nem engedelmeskedett, mert korábban állítása szerint valamilyen sérelem érte Pérez részéről. Noha ezt egyik fél sem mondta ki, gyakorlatilag nyílt titok, hogy Sergio Pérez Monacóban szándékosan pördült meg az időmérő edzés utolsó szakaszában, hogy így biztosítsa be, csapattársa előtt végez. David Croft, a Sky Sports vezető kommentátora szerint ez pedig olyan folyamatokat indított el a két pilóta között, amelyeknek azután is lesz hatása, hogy Verstappen Brazíliában gyakorlatilag visszaadta a kölcsönt Péreznek.

„Kell lennie bizalmi problémáknak. Meg kell tudnod bízni a csapattársadban versenyzőként. Bármi is történt Monacóban, és a feltevés az, hogy Checo balesete, fogalmazzunk úgy, nem balszerencse volt. Ha nem az volt, akkor vannak bizalmi problémák. És bárki is legyél, ott motoszkál a fejedben, hogy »újra meg fogja tenni?« Nem látom, hogy ezt miként hozzák helyre” – vélekedett Croft a Sky Sports 2022-es szezon-összefoglalójában.

Eközben Karun Chandhok, a csatorna ex F1-es pilóta szakértője úgy véli, az igazság pillanata a 2023-as szezonban jöhet el. „Szerintem csak jövőre fogjuk meglátni, hogy Brazília mekkora károkat okozott, amikor Checót újra megkérik, hogy segítse Maxot. Az érdekes lesz. Végső soron azonban Checónak javulnia kell, mert az idén csak háromszor végzett Max előtt időmérőn, mindháromszor utcai pályán, ebből az egyik Monaco, amit talán megcsillagozhatunk.”

Váratlan pilótacsere a Red Bullnál? – reagált az érintett

Friss