2024. április 25. 14:35

KezdőlapF1Hamilton nem nyert semmit az idén, de így is megmentette Russell karrierjét

Hamilton nem nyert semmit az idén, de így is megmentette Russell karrierjét

-

George Russell hálás Lewis Hamiltonnak, amiért nem vonult vissza a tavalyi szezon után, mert így az ő idei teljesítménye is nagyon másként festhetne.

A tavalyi Abu-dzabi Nagydíjat követően Lewis Hamilton egyik pillanatról a másikra teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, hónapokon át kételyek közt hagyva rajongóit azzal kapcsolatban, hogy folytatja-e pályafutását a Max Verstappen ellen elveszített vb-döntő jelentette hatalmas csalódás után. Végül folytatta, ám az idei autó nem úgy sikerült, ahogyan azt a Mercedes remélte, így a hétszeres világbajnok még futamot sem nyert 2022-ben, és a pontversenyben is az istállónál első szezonját teljesítő George Russell mögött végzett.

Hamiltonnak azonban nem szegte kedvét a gyengébb szezon, és már arról beszél, hogy évekkel meghosszabbítja 2023 végén lejáró szerződését, ami azt jelenti, hogy 40 éves kora fölött is a Forma-1-ben versenyezhet. A GPFans-nek adott év végi interjúban Russell elmondta, hogy őt ez egyáltalán nem lepte me.

Nem igaz, hogy Hamilton azért kapott ki Russelltől, amit eddig gondoltunk?

„Nem – felelte Russell arra a kérdésre, hogy meglepte-e Hamilton terve. – Amikor az ember látja, hogy milyen szinten teljesít, fiatalnak tűnik, fitt és jó formában van, élvezi a versenyzést. Valamint élvezi azt az utazást, amin csapatként részt veszünk, hogy visszavigyük a Mercedest a mezőny elejére.”

A 24 esztendős brit annak pedig külön hálás, hogy Hamilton a tavalyi szezon után nem akasztotta szögre a bukósisakját. „Köszönetet kell mondanom neki, mert ha nem ő lett volna a csapattársam az idén, az emberek nagyon másképp vélekedtek volna rólam ebben a szezonban. Viccelődtem is vele, hogy valószínűleg megmentette a karrierem azzal, hogy a Forma-1-ben maradt, mert ha visszavonult volna, és pontosan ilyen évem lett volna, biztosan drasztikusan más lenne a megítélésem.”

Russell persze arra utalt, hogy a továbbra is magas szinten teljesítő Hamilton remek referenciaként szolgált neki és a csapatnak is az idén, és nem merülhettek fel kételyek azzal kapcsolatban, hogy nem csak az autó miatt esett vissza a Mercedes teljesítménye. Kérdés, hogy jövőre is ennyire szoros lesz-e kettejük párharca, és ha igen, valamint az autó is képessé teszi őket arra, hogy ismét a világbajnoki címért harcoljanak, mennyire lesz az idei évben látotthoz hasonlóan harmonikus a két csapattárs kapcsolata.

Jöhet az újabb belviszály a Mercedesnél, a Hamilton-Rosberg háború ehhez képest semmi volt

Friss