2024. április 26. 04:55

KezdőlapF1Pelétől kapta - ezzel a féltve őrzött kinccsel búcsúzott Hamilton a futballegendától

Pelétől kapta – ezzel a féltve őrzött kinccsel búcsúzott Hamilton a futballegendától

-

Lewis Hamilton mindig is őrizni fogja a tavalyi Brazil Nagydíj után Pelétől kapott ajándékot.

A teljes sportvilág, így természetesen a Forma-1 is elbúcsúzott a nemrég elhunyt háromszoros világbajnok brazil futballegendától. Hasonlóan tett Lewis Hamilton is, akinek gyerekkori példaképe, Ayrton Senna miatt egyébként is különösen szoros a kapcsolata Brazíliával és a brazil emberekkel.

Az idén a tiszteletbeli brazil állampolgárságot megkapó hétszeres világbajnok az Instagramon előbb egy Pelét három világbajnoki trófeával ábrázoló fotót posztolt. „Ma elveszítettünk egy legendát. Köszönöm, hogy megosztottad a tehetséged, a zsenidet és a szeretetedet velünk. Pelé öröksége örökre és mindig inspirálni fog minket” – írta a kép mellé.

Pelé véletlenül kikotyogta Michael Schumacher titkát?

Hamilton azonban posztolt mást is, köztük egy egy brazil válogatott mezt, amit személyesen Pelétől kapott a tavalyi Brazil Nagydíj megnyerése után. A brazilok ikonja pedig egy üzenetet is mellékelt az ajándékhoz. „Csodálatos teljesítmény. Egy nap, amely éppen oly dicsőséges nekünk, braziloknak, mint neked, Lewis. Nagyszerű látni, hogy egy Forma-1-es pilóta magasba emeli a zászlónkat a dobogón. Köszönöm, hogy az vagy, aki” – utalt arra Pelé, hogy Hamilton a brazil zászlóval ünnepelt, és a dobogóra is magával vitte azt.

„Olyan sokat jelent, hogy a legenda maga adta ezt nekem. Mindig biztonságban tartom” – írta Hamilton.

Pelé közismerten szerette a motorsportot és számos alkalommal a helyszínen tekintette meg a Brazil Nagydíjat (2002-ben emlékezetes módon lekéste a futam leintését, mivel nem lengette meg időben a kockás zászlót), és a díjátadókon is közreműködött.

Sennának ajánlotta állampolgárságát Hamilton, akit a brazil alsóház elnöke szerint is megloptak

 

Friss