2024. április 26. 08:26

KezdőlapF1Álomajándékot kapott Alonso, ami minden várakozását felülmúlta

Álomajándékot kapott Alonso, ami minden várakozását felülmúlta

-

Alighogy hivatalosan is csatlakozott az Aston Martinhoz, Fernando Alonsót máris megajándékozta új csapata. A spanyol versenyző csak annyit fűzött hozzá, hogy ez az ő várakozásait is túlszárnyalta.

Bár már augusztus eleje óta tudni lehetett, hogy Fernando Alonso távozik az Alpine-tól, és az Aston Martinnál folytatja pályafutását, mivel a szerződése a 2022-es idény végéig szólt, hivatalosan csak újév napjától lett a silverstone-i istálló pilótája. Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a brit alakulat egy rövid videóval köszöntötte a kétszeres F1-es világbajnokot, ám mint kiderült, ez messze nem volt minden.

Alonso hivatalosan is megérkezett új csapatába (videó)

A spanyol versenyzőt ugyanis rögtön megajándékozta új csapata, méghozzá egy utcai autóval. Természetesen saját gyártású gépjárműről van szó, egészen pontosan az Aston Martin DBX 707-esről, a márka luxus SUV-járól. A modellt kevesebb mint egy éve, 2022 februárjában dobták piacra, vagyis a brit vállalat egyik legújabb kocsijáról van szó.

Ami a paramétereket illeti, az autót egy 4 literes, ikerturbós V8-as motor hajtja. Ennek köszönhetően közel 700 lóerős teljesítményre képes, amihez 900 Nm-es nyomaték társul. Emellett alig több mint 3 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, végsebessége pedig 315 km/h, bár ez utóbbit Alonso ritkán fogja tudni kihasználni.

A hírt maga a 41 esztendős pilóta osztotta meg saját Twitter- és Instagram-oldalán, amelyek összesen 8,2 millió követőt számlálnak. A képhez mellékelt szövegből is látszik, hogy Alonso örült az ajándéknak, hiszen a 32-szeres futamgyőztes a következőt írta a bejegyzéshez: „Túlteljesítették az elvárásokat. Álomautó.” Ezt követően egy emojival is igyekezett hangsúlyozni az érzéseit.

Egy dolog biztos, hogy ha az Aston Martin sportszakmailag is úgy teljesít, ahogyan ezzel az ajándékkal, akkor Alonsóra szép szezon várhat. Persze a realitások talaján maradva legfeljebb néhány dobogóra lehet esély, de vélhetően az is csak szerencsével jöhet össze. A kétszeres F1-es világbajnok ettől függetlenül lelkesen várja az új kalandot.

Az Aston Martin egyébként már azt is bejelentette, hogy mikor mutatja be idei F1-es autóját, az AMR23-ast. Az eseményre február 13-án kerül sor, így jelen állás szerint az F1-es csapatok közül másodikként leplezik le az új versenygépet. Az AlphaTauri 11-én, a Ferrari 14-én, míg az Alpine 16-án teszi majd meg ugyanezt.

Friss