2024. április 19. 18:16

KezdőlapF1Műteni kell az F1-es pilótát, lemaradhat a legendás versenyről

Műteni kell az F1-es pilótát, lemaradhat a legendás versenyről

-

Kevin Magnussennek kézműtéten kell átesnie, amiről maga számolt be. Mindez az F1-es szereplését aligha veszélyezteti, ám a legendás futamot, amelyen többek között édesapjával együtt akart elindulni, vélhetően ki kell hagynia.

Nem indul ideálisan az év Kevin Magnussen számára. A Haas Forma-1-es pilótájának hamarosan kés alá kell feküdnie, mivel meg kell műteni a kezét. Ha innentől kezdve minden a tervek szerint halad, akkor mindez nem lesz kihatással a sorozatba tavaly visszatért dán pilóta F1-es szereplésére, ám valószínű, hogy egy futamot így is ki kell hagynia.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, Magnussen el akart indulni a január végén esedékes Daytonai 24 órás versenyen. Mindez már csak azért is nagy dolog lett volna számára, mert többek között édesapjával, a korábban szintén az F1-ben szereplő Jan Magnussennel alkotott volna egy csapatot. Bár hivatalosan még nem mondta le a szereplést, jelen állás szerint ezt vélhetően meg kell majd tennie.

Valóra vált álom: édesapjával versenyezhet együtt az idei F1-es szezon nagy visszatérője

„Fájt a csuklóm, ezért orvoshoz mentem, hogy megvizsgálják, és találtak egy cisztát, amit most el kell távolítani, hogy készen álljak az F1-es szezonra – nyilatkozta Magnussen. – Ez egy ártalmatlan beavatkozás, de utána valószínűleg pihennem kell néhány hétig. Meg kell várnom, mit mond az orvos, de nem valószínű, hogy Daytonában versenyezhetek.”

A Haas szintén reagált a fejleményekre. Az amerikai istálló közleményéből kiderül, hogy a 30 éves pilóta a csapatot „maradéktalanul tájékoztatta arról, hogy kisebb kézműtétre van szükség nála”. Az amerikai istállónál leszögezték, hogy „alig várjuk, hogy Kevin teljes erőbedobással részt tudjon venni az előszezoni teszteken”. Ez utóbbit egyébként február 23-a és 25-e között tartják Bahreinben, vagyis Magnussennek addig még bőven van ideje.

Az apa-fia páros mellett az eredeti elképzelés szerint Mark Kvamme lenne a harmadik versenyző, aki egyben az őket foglalkoztató MDK Motorsports csapattulajdonosa is. Az amerikai versenyző-üzletember megértően reagált, és kijelentette, hogy „Kevin F1-es programja a legfontosabb”. Hozzátette, hogy amennyiben valóban nem jön össze Magnussennek az indulás, úgy a két fél „másik megoldást fog keresni, hogy együtt versenyezhessenek”.

Kevin Magnussen, Haas F1 Team, Monaco
Fotó: Carl Bingham / LAT Images / Haas F1 Team

Az egyszeres F1-es dobogós egyébként harmadik alkalommal indulhatna a január 28-án, illetve 29-én esedékes viadalon. 2020-ban az ötödik helyet szerezte meg, egy évvel később pedig hatodik lett, majd nem sokkal később visszatért a Haashoz. Ami pedig az édesapjával való közös versenyzést illeti, ez már többször is összejött nekik, legutóbb a tavalyi abu-dzabi Gulf 12 óráson.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss