2024. március 28. 18:37

KezdőlapF1Magyar sikert hozó pályán tért vissza a gyökerekhez a Ferrari F1-es pilótája...

Magyar sikert hozó pályán tért vissza a gyökerekhez a Ferrari F1-es pilótája (képek)

-

Carlos Sainz és Pierre Gasly is gokartozott az elmúlt napokban. A spanyol pilóta ráadásul olyan pályán tette mindezt, amelyen egy magyar siker is született a tavalyi évben.

A Forma-1-es pilóták már javában készülnek az idei szezonra, hogy a lehető legjobb formában várják a futamokat. Így tett Carlos Sainz is, aki azért összekapcsolta a tréninget a versenyzéssel, és a szórakozással. A Ferrari versenyzője ugyanis két napot gokartozással töltött, amivel lényegében visszatért a kezdetekhez, hiszen kollégáihoz hasonlóan ő is így kezdte el pályafutását gyerekként.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tony Kart (@tonykartofficial) által megosztott bejegyzés

A 28 éves versenyző a Lombardiában, azon belül is a brescai tartományban található franciacortai gokartpályára látogatott el. A képek és az Instagram-bejegyzés tanúsága szerint Sainz honfitársaival, a korábban szintén az F1-ben szereplő Roberto Merhivel, valamint az egykor a GP2-ben, illetve a túraautó-világbajnokság mezőnyében versenyző Félix Porteiróval edzett együtt.

Természetesen nem ez az első alkalom, hogy Sainz visszatér a gokartozáshoz. A spanyol versenyző még 2021 áprilisában, a lonatói aszfaltcsíkon együtt edzett Gender Tamás Juniorral, és ha már találkoztak, akkor a közös kép sem maradhatott el, amely megtalálható a MOTAM pilótájának Facebook-oldalán.

Ami a pályát illeti, Franciacortán lesz az idei gokart-világbajnokság egyik futama. A vb-n Molnár Martin is ott lesz, aki nemhogy ismeri a helyszínt, de eddigi pályafutása egyik legnagyobb sikerét is ott érte el. A szintén a MOTAM által támogatott versenyző a dobogó legalsó fokára állhatott fel a Champions of the Future Euro Series tavaly nyári fordulójában.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

PIERRE GASLY 🇫🇷 (@pierregasly) által megosztott bejegyzés

Sainz mellett Pierre Gasly is a gokartozás mellett döntött, igaz, ő nem Európát választotta helyszínként. A francia versenyző ugyanis szokása szerint Dubajban töltötte a szünet jelentős részét, és egy helyi pályára látogatott el. A 26 éves pilóta idén már nem az AlphaTauri, hanem az Alpine színeiben fog versenyezni.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Instagram

Friss