2024. április 20. 05:59

KezdőlapF1Ezt a döbbenetes összeget kaphatja Hamilton "néhány órányi birkózás" után

Ezt a döbbenetes összeget kaphatja Hamilton „néhány órányi birkózás” után

-

Finoman fogalmazva is jól járhat a hétszeres világbajnok az új szerződésével, de ahhoz, hogy minden pénzt megkapjon, teljesítenie is kell.

Lewis Hamilton szinte biztosan szerződést fog hosszabbítani a Mercedesszel, és 2023 után is a csapat tagja lesz. Ám, hogy mindez mennyibe fog kerülni a Daimlernek és az F1-es istállót ugyancsak harmadrészben tulajdonló Ineosnak, arról mostanáig nem érkeztek hírek.

A sport üzleti oldalával foglalkozó Sportune értesülései szerint Hamilton – aki már utalt rá, hogy új kontraktusa annyira azért nem lesz hosszú távú – évi 49 millió dollárt (18 milliárd forint) fog keresni 2023 után, és további 27 millió dollárt (9,9 milliárd forint) kap, ha megnyeri a világbajnoki címet. Ez több annál, amennyit eddig keresett. A Sportune emellett azt is tudni véli, hogy a hétszeres világbajnok további két évre, azaz a 2025-ös szezon végéig ír alá.

Ezzel pusztán a csapattól kapott alapfizetést tekintve továbbra is ő lesz a legjobban fizetett pilóta a mezőnyben, noha a Forbes tavalyi összesítésén a bónuszokat is számolva Max Verstappen már előtte végzett. Ám, ha Hamilton világbajnok lesz, akkor a holland pilóta tavalyi, mindennel együtt 60 millió dolláros éves juttatását is túlszárnyalja.

Tényleg eltilthatják Hamiltont? – Toto Wolff megszólalt

Hamilton azonban nem éri be ennyivel, a Sportune szerint ugyanis szeretné, ha a Mercedes támogatná a Mission 44 nevű alapítványát, amelybe a hétszeres világbajnok évi 9 millió dollárt invesztál, de ez az összeg 16 millióra nőhet.

És ez még mindig nem minden, visszavonulása után ugyanis a hétszeres világbajnok szívesen lenne a Mercedes márkanagykövete. A Sportune 10 éves időtartamot ír, amiért Hamilton 27 millió dollárt kapna, ami igen soknak tűnik egy sima márkanagyköveti állásért, Toto Wolff azonban a hírek szerint szeretné, ha Hamilton nem csak sima nagykövet lenne, hanem a közösségi médiában sokkal aktívabb jelenléttel támogatná a gyártót.

És hogy mikor üthetik nyélbe mindezt? „Még van hátra egy teljes évünk. Az utóbbi tíz évben a kapcsolatunk olyan szintre fejlődött, hogy [a szerződéshosszabbítás] csupán annak a kérdése, hogy [Hamilton] fizikailag visszatérjen Európába, összedugjuk a fejünket, birkózzunk egy kicsit, aztán néhány órával később felszálljon a fehér füst, és elhagyjuk a szobát” – idézi az Autosport Wolffot azzal kapcsolatban, hogy mennyire egyszerűnek ígérkezik az új szerződés megtárgyalása, ami csak azért nem történt még meg, mert a téli szünet során eddig ő és Hamilton is más helyen tartózkodott.

Ebben az esetben dönthet a visszavonulás mellett Lewis Hamilton


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss