2024. április 20. 12:46

KezdőlapF1Reagált a Mercedes a Hamilton szerződéséről szóló vad pletykákra

Reagált a Mercedes a Hamilton szerződéséről szóló vad pletykákra

-

A Mercedes tisztázta, hogy Lewis Hamilton valóban annyiért és annyit hosszabbít-e, amennyit egy francia internetes oldal állított.

Miként arról mi is beszámoltunk, a Sportune megírta, hogy Lewis Hamilton két évvel fogja meghosszabbítani 2023 végén lejáró szerződését a Mercedes Forma-1-es istállójával, és többet fog keresni mint korábban, sőt, ha világbajnok lesz, még annál több pénz üti majd a markát.

A francia blog emellett azt is tudni vélte, hogy Hamilton a saját alapítványa, a Mission 44 támogatását is szerződésbe foglaltatta, illetve visszavonulása után 10 évre a márka nagykövete lesz, összesen 27 millió dollárért.

Ezt a döbbenetes összeget kaphatja Hamilton “néhány órányi birkózás” után

Az olasz Formu1a.uno megkereste a Mercedest, hogy kommentálja ezeket az értesüléseket, a csapat egyik szóvivője pedig közölte, hogy ezek a számok jócskán túlmutatnak a realitáson, a szerződéshosszabbítással kapcsolatos egyeztetések pedig még el sem kezdődtek.

„Nyilvánvalóan télen sem állt le a pletykagyár, és szórakoztató volt olvasni a szerződések tárgyalásáról szóló spekulációkat, miközben azok még el sem kezdődtek… A pletykák látszólag egy francia blogról, a Sportune-ról származnak, amellyel nem állunk kapcsolatban, és eléggé vad dolgokat sugallnak. Toto [Wolff, a Mercedes csapatfőnöke] múlt pénteken hivatalosan is kijelentette, hogy a tárgyalások még nem kezdődtek el, és pontosan ez is a helyzet” – idézi a szóvivőt az olasz szaklap.

Amit viszont jelenleg is tudunk, hogy Hamilton és a Mercedes is hosszabbítani szeretne, Toto Wolff, a gárda csapatfőnöke szerint azonban eddig azért nem ültek le, mert a hétszeres világbajnok nem tartózkodott Európában. Az osztrák üzletember szerint amint ez megtörténik, néhány órára bezárkóznak, és megbeszélik az új szerződés részleteit.

Eközben pedig a csapat nagy erőkkel készül a 2023-as szezonra, amelyben a reményeik szerint visszatérnek a közvetlen élmezőnybe, és felvehetik a versenyt a Ferrarival és a Red Bull-lal.

Íme az első képek, amelyeken feltűnik Hamilton idei autója

„A munka nagy intenzitással zajlik a gyárban. Miután befejeződtek az FIA homologizációs tesztjei az új autóval, gőzerővel zajlik az elemek gyártása a kasztni első tesztjeihez és az autó alrendszereinek tesztjeihez. Természetesen eközben a 2023-as erőforrásokat is finomhangoljuk és a próbapadon terheljük, mielőtt útnak indulnak Bahreinbe, az első tesztre” – számolt be a szóvivő az aktuális helyzetről.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss