2024. április 25. 21:22

KezdőlapF1Politikai okai is voltak, hogy Schumacher az idén nem tagja a Forma-1-es...

Politikai okai is voltak, hogy Schumacher az idén nem tagja a Forma-1-es mezőnynek

-

Mick Schumacher akár a Red Bull testvércsapataként működő Alpha Taurinál is találhatott volna magának helyet 2023-ra, de a Mercedes tartalékjának szenzációs bemutatkozása és politikai okok is az útját állták.

Mielőtt a Haas-istálló tavaly megerősítette, hogy Mick Schumacherrel nem hosszabbít szerződést, olyan szóbeszédek is szárnyra kaptak, amelyek szerint a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia akár a Red Bull kötelékébe kerülhet, és az Alpha Taurinál folytathatja a pályafutását.

Még az ellenfél csapata is korrektebbül bánt Mick Schumacherrel, mint a sajátja

Ezeknek végül októberben szakadt végleg vége, hiszen a Red Bull testvércsapata akkor jelentette be, hogy leigazolta a Monzában a Williamsszel szenzációs bemutatkozást produkáló Nyck de Vries-t. Franz Tost, az Alpha Tauri csapatfőnöke azonban most elismerte, hogy nemcsak szóbeszéd volt, hogy akár Schumacherrel pótolhatják az Alpine-hoz távozó Pierre Gasly-t, hanem őt tényleg foglalkoztatta ez a lehetőség.

„Nekem személy szerint ő már akkor szóba jött” – ismerte be a német RTL-nek 67 esztendős csapatfőnök, majd megerősítette, hogy „szerettem volna Micket az autóba ültetni”, mielőtt hozzátette, „meggyőződésem, hogy Mick tehetséges, és megvan benne az, ami ahhoz kell, hogy sikeres Forma-1-es karrierje legyen.”

A Ferrari elhibázott döntése lökte a Mercedes karjaiba Schumachert – vélemény

Azt pedig, hogy nem léptek, és nem zajlottak legalább egyeztetések a felek között, Tost „egyéb körülményekkel” és „politikai okokkal” magyarázta. Miután Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója akkoriban azzal zárta rövidre a pletykákat, hogy Schumacher a Ferrari juniorja, vélhetően Tost is erre gondolt politikai okok alatt, mondván, nem akartak zűrt azzal, hogy egy rivális versenyzői programjába tartozó pilótát környékeznek meg.

„Ezután soha nem lett ebből elköteleződés, de személy szerint én nagyon nagyra tartom őt” – mondta a csapatfőnök Schumacherről, aki így végül a Mercedes tartalékja lett az idei szezonra azzal a céllal, hogy 2024-ben ismét a rajtrácson legyen.

Friss