2024. április 19. 23:21

KezdőlapF1Verstappen nem kér Ricciardo segítségéből

Verstappen nem kér Ricciardo segítségéből

-

Max Verstappen nem szeretné, ha Daniel Ricciardo helyette dolgozna a Red Bull szimulátorában.

Max Verstappen és Daniel Ricciardo 2016 és 2018 között csaknem három teljes szezonon át voltak csapattársak a Red Bullnál, ez idő alatt pedig baráti viszonyba kerültek, amit értelemszerűen különösen azok után volt könnyű fenntartaniuk, hogy az ausztrál pilóta 2018 végén elhagyta az energiaitalos istállót.

Ricciardo azonban öt év után visszatért a Red Bullhoz, amely mentőövet dobott neki zátonyra futott mclarenes kalandja után, és leigazolta őt harmadik számú pilótának 2023-ra. Noha elsősorban szponzori rendezvényeken és különböző marketing-tevékenységekben számítanak a 33 esztendős versenyzőre, Ricciardo adott esetben versenyezhet is, ha pont azon futamok egyikén kell beugrania Max Verstappen vagy Sergio Pérez helyére, amelyeken ő lesz az istálló tartalékja.

Meglepő vallomás Ricciardótól: ami másoknak álom, neki rémálom lett volna

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnökének elmondása szerint Ricciardo emellett Pirelli-teszten is fogja vezetni az autót, valamint a szimulátorban is fog dolgozni, noha a jelek szerint utóbbi tevékenységet csak akkor végezheti, ha Max Verstappen éppen nem ér rá, a kétszeres világbajnok ugyanis kijelentette, hogy nem szívesen enged mást a csapat szimulátorába.

„Szerintem a szimulátorunk az egyik legjobb az egész iparágban, noha természetesen nem tökéletes az egyezés a szimuláció és a valóság között. A [szimulátoros] napok nagyon hosszúak, de meg vagyok győződve róla, hogy ez a munka kifizetődik. És azt sem akarom, hogy a tesztpilóta szimulátorozzon, ahogy más csapatoknál. Magam akarom csinálni, mert mindenkinek megvan a saját vezetési stílusa” – idézi a hollandot a Speedweek.

Verstappen tehát hiába van jóban Ricciardóval, azt szeretné, ha az ausztrál nem dolgozna helyette. Persze valamennyi időt így is muszáj lesz eltöltenie a szimulátorban, hogy megfelelően felkészüljön arra az eshetőségre, ha be kell ugrania valamelyik állandó pilóta helyett.

Horner kizárta, hogy előléptetnék Ricciardót

Noha többen is úgy gondolják, hogy Ricciardo érkezése fenyegetően hathat Sergio Pérezre, és adott esetben az ausztrálra cserélhetik le a tavaly Verstappennél a monacói ütközésbotránnyal rossz pontokat szerző mexikóit, Horner ezt egyelőre kizárta, miközben hangsúlyozta, elsősorban abban bízik, hogy Ricciardo újra a régi lesz, és más csapatban visszatérhet az F1-be.

Váratlan pilótacsere a Red Bullnál? – reagált az érintett

„Meglepődtünk, hogy Daniel is elérhetővé vált a versenyzői piacon. A Red Bull-lal nőtt fel, junior kora óta neveltük, úgyhogy logikusnak tűnt visszahozni őt, egy ilyen tapasztalt és jó pilótát – nyilatkozta a csapatfőnök a Speedcafe KTM Summer Grill podcastjában.Szerintem Daniel egy kicsi kiszeretett a Forma-1-ből. Volt néhány igen kemény szezonja, különösen a 2022-es. Logikusnak tűnt, hogy harmadik számú pilótaként támogassa a versenyzőinket mind a gyárban, mind a kereskedelmi patnereinkkel közös eseményeken, mint a Forma-1 egyik legismertebb arca.”

„Remélem, hogy menet közben Daniel újra felfedezi az F1 iránti szenvedélyét, ugyanakkor nincsenek arra vonatkozó terveink, hogy a harmadik pilótai szerepkörön és a marketing-tevékenységen kívül is használjuk őt. Daniel ott lesz néhány versenyen, amelyekre nyilvánvalóan ő lesz a tartalékunk. Valószínűleg fog végezni nekünk némi gumitesztet is, hogy segítsen a Pirellinek, és szimulátorozni is fog” – mondta Horner, majd hangsúlyozta, hogy különösen az Egyesült Államokban folytatott marketing-tevékenységben számítanak az ausztrálra, miután jelenleg ott él.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss