2024. április 26. 09:32

KezdőlapF1Itt az idei harmadik F1-es festés - új szponzora miatt újított a...

Itt az idei harmadik F1-es festés – új szponzora miatt újított a nagymúltú csapat

-

A Haas és a Red Bull után a Williams is megtartotta idei bemutatóját. A grove-i istálló új főszponzort is prezentált, aminek köszönhetően jelentősen megváltozott az autójának külseje.

A mezőnyben harmadikként leplezte le idei autójának festését a Williams-istálló, amely online bemutató keretein belül mutatta meg, hogy milyen lesz a 2023-ra megálmodott Williams FW45-ös külseje. A két pilóta, Alex Albon és Logan Sargeant részvételével zajló eseményen a csapat új főszponzora, a motorsportban nagy múltra visszatekintő, korábban a McLarent szponzoráló (a 2021-es Monacói Nagydíj különleges festéssel idézett múltat a két fél) Gulf Oil is debütált, de mindössze néhány matricát kapott a tavalyihoz nagyon hasonló festésű autón. A fényezés legnagyobb változása az, hogy mattá vált.

Az új festés (a nyilakkal lapozható)

Hétfőn jön az új autó

Ami az FW45-ös, az idei szezonban használatos versenygépet illeti, azt február 13-án, hétfőn fogja először kipróbálni a csapat Silverstone-ban, ahol mindkét pilóta vezetheti majd az új kocsit.

A csapat közleménye úgy fogalmaz, hogy az FW45-ös az FW44 evolúciója lesz, ugyanakkor nagy változásokon esett át az oldalszekrényeinek koncepciója, további módosításokkal az első felfüggesztésen és a főbb aerodinamikai felületeken.

Ennek köszönhetően a Williams szerint az új autó aerodinamikailag hatékonyabb, több leszorítóerőt generáló és kezesebb lesz.

A festés bemutatóján nem volt még ott James Vowles, az istálló nemrég kinevezett csapatfőnöke, mivel csak február 20-án kezd.

Friss