2024. április 26. 22:49

KezdőlapF1Vettel újra az F1-ben? – volt főnöke szerint ez is megtörténhet

Vettel újra az F1-ben? – volt főnöke szerint ez is megtörténhet

-

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke egyfajta tanácsadói szerepben el tudná képzelni Sebastian Vettelt a Forma-1 kötelékében. Azt viszont kizárta, hogy egykori pilótája szerepet vállaljon valamelyik istálló mindennapi életében.

Sebastian Vettel tavaly teljesítette utolsó F1-es szezonját, de alighogy utolsó versenyén leintette őt a kockás zászló, máris megkezdődtek a találgatások, hogy mit hozhat számára a jövő. Sokan azt sem tartják kizártnak, hogy egy-két év múlva újra Forma-1-es pilóta lesz, míg mások messzebbre tekintenek ennél, és azt latolgatják, hogy visszatér-e bármilyen formában a sportágba.

A szezonzáró abu-dzabi hétvégén Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója elmondta, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy egykori versenyzője lesz az utódja a bikások juniorprogramjának élén. Christian Horner, az energiaitalos istálló csapatfőnöke azonban több okból sem hiszi, hogy a négyszeres világbajnok ilyen jellegű szerepet fog vállalni.

Vettel a Red Bullnál térhet vissza a Forma-1-be?

„Nem tudom elképzelni, hogy Seb kilenctől ötig tartó munkát vállaljon, vagy az Egyesült Királyságba költözzön – utalt a kötött időbeosztással járó munkára az Auto Motor und Sportnak adott interjújában a brit szakember. – Szerintem annyi más dolog van az életében, amit csinálni akar, illetve el szeretne érni, és a családjával [is időt akar tölteni]. Ő egy kicsit szabadabb lélek.”

Horner ezzel együtt nem tartja teljesen kizártnak, hogy sok más korábbi pilótához hasonlóan Vettel valamilyen formában ismét szerepet vállaljon a Forma-1-ben. Persze nem csapatfőnöki, kommentátori vagy hasonló jellegű pozícióra gondol, hanem egy jóval kevésbé kötött beosztással járó állásra. Még azzal együtt is, hogy a német versenyző sok mindenben másképp gondolkodik, mint a sportág vezetése.

„Számos olyan projekt van, amely iránt hatalmas szenvedéllyel viseltet, és úgy vélem, vannak bizonyos dolgok az F1-ben a vezetésen kívül, amelyekkel kapcsolatban nyilvánvalóan ellentmondásosan érzett – magyarázta. – Talán környezetvédelmi tanácsadóként [térhet vissza] az F1-be, ebben talán szenvedélyes lehet. Az viszont nagyon meglepne, ha egy csapat mindennapi működésében részt venne.”

Christian Horner, Sebastian Vettel
Horner szerint Vettel legfeljebb tanácsadói szerepben tér vissza az F1-be (Fotó: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Hozzá kell tenni, hogy még az sem dőlt el, hogy Vettel az idei évre teljesen kiszáll-e a Forma-1-ből. Persze pilótaként nyilvánvalóan ez a helyzet, de a GPDA, azaz a versenyzői szakszervezet társigazgatói posztjáról egyelőre nem mondott le. A most már csak egykori kollégák a szezon kezdetéig, azaz március elejéig adtak időt neki, hogy döntést hozzon ebben az ügyben.

Friss