2024. április 18. 23:59

KezdőlapF1Red Bull-verő autót mutatott be Alonso új csapata? (fotók)

Red Bull-verő autót mutatott be Alonso új csapata? (fotók)

-

Hatalmas várakozás övezte a 2023-as szezontól Fernando Alonsóval felálló Aston Martin idei autójának bemutatóját. Az AMR23-as pedig most megérkezett.

Már korábban is tudni lehetett, hogy a tavalyi szezont haloványan kezdő, néhány hónap után egy komplett B-autóval előálló Aston Martin 2023-as versenygépe szinte minden elemében megújul a 2022-eshez képest. A tavalyi idény végén visszavonult Sebastian Vettel helyett immár Fernando Alonsóval, na és persze a tulajdonos Lawrence Stroll fiával, Lance-szel felálló silverstone-i gárda most megmutatta, hogy ez pontosan mit jelent.

Fernando Alonso és Lance Stroll 2023-as autója, az Aston Martin AMR23:

Az AMR23-as már javarészt az istálló Red Bulltól igazolt, Adrian Newey-tól, a bikások sztártervezőjétől rengeteget tanult Dan Fallows technikai igazgató csapatának szüleménye, és ha nem is lesz feltétlenül világbajnok autó, sokat elmond róla, hogy Christian Horner miként beszélt róla az Auto Motor und Sportnak.

„Soha nem lehet tudni. Az Alpine fejlődött a tavalyi év második felében, az Aston Martintól pedig azt halljuk, hogy nagyon jó számokat produkálnak és nagyok a várakozásaik. Nem lehet tudni, hogy mi lesz az erősorrend” – felelte a Red Bull csapatfőnöke annak boncolgatása közben, hogy kik lehetnek képesek győztes autóval előrukkolni.

Az Aston Martinról tudott, hogy a Red Bulltól és a Mercedestől is csábítottak el szakembereket, miközben gőzerővel építik az új gyárukat (két épületbe már az idén nyáron beköltöznek), amelyhez új szimulátor és szélcsatorna is tartozik majd. A tervek tehát komolyak, kérdés, hogy az idén mekkorát lesznek képesek előrelépni, illetve okozhatnak-e meglepetést azzal, hogy a topcsapatok bajszát is megráncigálják.

Az idei autó leleplezése:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss