2024. április 25. 10:51

KezdőlapF1A Real Madrid legendájával erősített az élmezőnybe vágyó F1-es csapat

A Real Madrid legendájával erősített az élmezőnybe vágyó F1-es csapat

-

Nagyszabású bemutatót tartott az Alpine a minap Londonban, amelynek keretein belül nemcsak a 2023-as Forma-1-es autóját leplezte le, hanem a márka új nagykövetét is, aki nem más, mint a világ- és Európa-bajnok egykori futballista és jelenlegi edző, Zinedine Zidane.

A Real Madriddal nemcsak játékosként, hanem edzőként is hatalmas sikereket elérő aranylabdás Zidane csatlakozása az Alpine-hoz Esteban Ocon, a franciák egyik versenyzője szerint nem csak PR-lépés, hanem „Zizou” igenis nagyon hasznos lesz a számukra.

„Tavaly Monacóban találkoztam vele először, ott volt a csapatnál, és beszélgettünk – nyilatkozta Ocon az Alpine bemutatóján színpadra lépő legendáról. – Nektek, srácok, ő egy ikon, nekünk [franciáknak] mindent jelent, egy legenda. Néztem anno a játékát, és soha nem gondoltam, hogy egy napon majd beszélgethetek vele. Sportemberként és vezérként megoszthatja a szakértelmét és tapasztalatát, hiszen elképesztő sikereket ért el vezetőként.”

„Az ember akkor eszmél rá, hogy ez a csapat mennyit fejlődött az utóbbi években, amikor olyasvalaki ad tanácsokat, mint Zidane. Ez nagy lökést ad. Bármiről beszélhetek vele, amin sportolóként keresztülmegyek. Azt mondta, ne habozzak. A perspektíva, amit emberként nyújthat… Szerintem megvannak a válaszai ahhoz, hogy sikeresek legyünk, és ez nagyszerű”  – lelkesedett Ocon.

De nemcsak a csapattal negyedik idényét kezdő francia, hanem az Alpha Tauritól érkező honfitársa, Pierre Gasly is nagyon örült „az új igazolásnak”

Ismét lesz rózsaszín autó a rajtrácson, az utolsó F1-es csapat is bemutatta idei autóját (képek)

„Micsoda legenda. Az egész ország és világ számára egy ikon. Ő az egyik gyerekkori hősöm – mondta Gasly, aki Zidane miatt versenyez a 10-es rajtszámmal. – Öt évesen kezdtem el focizni, és állandóan a 10-es mezt, az ő mezét akartam viselni az edzéseken. Hogy ma nagykövetként láthatom, és eltölthettem vele egy kis időt a színfalak mögött a bemutató előtt… Milliónyi kérdéssel támadtam le a karrierjéről, a futballal kapcsolatos gondolatairól, a menedzserkedésről, és arról, milyen sportolónak lenni. Mutatja az Alpine ambícióit, hogy Zinedine Zidane lett a márka nagykövete.”

A bemutatón Otmar Szafnauer, az Alpine csapatfőnöke elmondta, hogy az idei céljuk minimum a tavalyi konstruktőri negyedik hely megtartása, miközben közelebb akarnak kerülnek a várhatóan az idén is az élmezőnyt képező Red Bull-Ferrari-Mercedes hármashoz, amihez minden csapatnál hatékonyabb és gyorsabb ütemben kell majd fejleszteniük.

Friss