back to top
2024. május 08. 04:52

KezdőlapF1Hamilton elárulta, milyen célra használná fel Brad Pitt-tel közös filmjét

Hamilton elárulta, milyen célra használná fel Brad Pitt-tel közös filmjét

-

Lewis Hamilton elmondta, hol tart a Brad Pitt-tel közös, Forma-1-ről szóló filmjének készítési folyamata. A hétszeres világbajnok hangsúlyozta, a filmben a jövő általa remélt F1-ét szeretné bemutatni.

Tavaly jelentették be, hogy Lewis Hamilton fontos szerepet fog játszani egy, a Forma-1-ről szóló film készítésében. A brit pilóta a kétszeres Oscar-díjas Brad Pitt-tel állt össze, aki a film főszereplője lesz, míg a Mercedes versenyzője producerként és tanácsadóként vesz részt a forgatáson. A hétszeres világbajnok a Mercedes bemutatója után friss híreket osztott meg a nyilvánossággal ezzel kapcsolatban.

Pitt, valamint Jerry Bruckheimer producer, Joe Kosinski rendező és Ehren Kruger forgatókönyvíró is ellátogatott az október végén rendezett USA Nagydíjra, ahol az érintettek az f1 vezetésével és a csapatokkal is tárgyaltak a projektről. Hamilton elárulta, hol tart jelenleg a készítés folyamata, amiből kiderült, hogy valóban aktívan részt vesz benne.

„Jelenleg benne vagyunk abban a folyamatban, melynek révén választunk egy személyt Brad mellé, ami izgalmas – nyilatkozta egy sajtóbeszélgetésen. – Ez alapvetően a próbák megtekintéséről szól. Vannak felvételeink, amelyeken bizonyos jeleneteket játszanak, és ezeken végigmentünk. Jerryvel, Joe-val és Braddel néztük őket, és fogalmazzunk úgy, hogy elmondtuk a véleményünket, és hogy mit gondolunk.”

Hamilton köztudottan érzékeny bizonyos társadalmi ügyekre, és számtalanszor felszólalt már ilyen-olyan témában. A 38 éves pilóta egyik fő célja, hogy a Forma-1-en belül növekedjen a társadalmi sokszínűség, hiszen jelenleg bizonyos társadalmi csoportok képviseleti aránya igencsak magas a többihez képest. A hétszeres világbajnok a filmmel is utat akar mutatni.

„A sokszínűség és a [társadalmi csoportok] képviselete szempontjából olyan filmet szeretnék készíteni, amilyennek a Forma-1-nek lennie kell a jövőben – jelentette ki. – Vagy amilyennek most kellene lennie, de amilyen a jövőben lesz. Női szerelőket akarok látni, és örülnénk egy női pilótának. Egyelőre még nem jutottunk el idáig, de miért ne?”

A filmet az F1-es hétvégéken fogják forgatni, de addig még tisztázni kell néhány fontos részletet „Jelenleg a forgatókönyvnél tartunk, és elég sok különböző változatot vettünk át – folytatta Hamilton. – Még mindig várunk egy újabb átdolgozásra. Ez a teljes folyamat, de egész karácsonykor ezzel foglalkoztam. Izgatottan várom a forgatókönyv következő részét. Braddel is beszéltem a karakterekről.”

Friss