2024. április 19. 00:12

KezdőlapF1Egykori főnöke Michael Schumacherről érdeklődött, meghatódott fia gesztusán

Egykori főnöke Michael Schumacherről érdeklődött, meghatódott fia gesztusán

-

Eddie Jordan, a Jordan istálló alapítója és csapatfőnöke elárulta, bár nem látogathatja az egykor nála versenyző Michael Schumachert, a hétszeres világbajnok fia, Mick megkereste őt. Az ír üzletembert meghatotta a gesztus.

Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet, és a közvélemény azóta nagyon keveset tud az állapotáról. A család részéről már régóta nem érkezett hivatalos tájékoztatás, így csupán információmorzsákból lehet következtetéseket levonni. Ezek általában azoktól az emberektől származnak, akik látogathatják a hétszeres világbajnokot, ám ők nagyon kevesen vannak.

Hogy lehet most Michael Schumacher? – 9 éve történt a hétszeres világbajnok síbalesete

Nincs köztük egykori főnöke, Eddie Jordan sem. A Forma-1-ben 1991 és 2005 között versenyző Jordan istálló alapítója és csapatfőnöke korábban többször is meg akarta látogatni expilótáját, ám Schumacher felesége, Corinna nem adott bebocsátást neki. A 74 éves üzletember azonban elárulta, a német legenda fia, Mick tavaly felkereste őt ezzel kapcsolatban, ami megérintette őt.

„Ami engem illet, meghatott, és azért hatott meg, mert nem lehet könnyű az a tudat, hogy az ember édesapja nem lehet a család része – nyilatkozta Jordan az OLBG-nek adott interjújában. – Ott van, de még sincs ott. Megvan a saját véleményem [az állapotáról], amit nem szeretnék nyilvánossá tenni, de Mick szerintem elragadó együttérzésről tett tanúbizonyságot, ahogyan az apjáról beszélt, miközben a szezon nem alakult különösebben jól számára. Kitették valaki másért, és ez kemény döntés. Harcolni fog, hogy visszatérjen, és újra nevet szerezzen, újra feljebb kapaszkodjon a ranglétrán.”

Az ifjabbik Schumacher a Haas csapatában töltötte az elmúlt két évet, de az amerikai istálló nem hosszabbított vele szerződést a tavalyi év végén. Ennek következtében kiszorult a Forma-1 állandó mezőnyéből, és jelenleg a Mercedes teszt- és tartalékpilótai szerepét tölti be, ám saját elmondása szerint mindenképpen szeretne visszatérni. Jordan az ő pályafutását is figyelemmel kíséri, mivel egykor az édesapjának előmeneteléért is sokat tett.

„Elég biztos vagyok benne, hogy meg fogja csinálni – utalt Mick Schumacher visszatérésére. – Talán úgy volt helyes, ahogyan történt, de megérintett, mert annyira szívemen viseltem Michael sorsát. Mindent megtettem, hogy rátaláljak, hogy megadjam neki az első lehetőséget Spában. Nem tartott sokáig, de az iránta érzett szeretet továbbra is kitart, és mindig is ki fog, amíg képes vagyok lélegezni.”

Eddie Jordan és Michael Schumacher

Ahogyan az ír üzletember is célzott rá, Michael Schumacher az 1991-es Belga Nagydíjon, a Jordan színeiben mutatkozott be, és az időmérőn kiválóan szerepelt, ám a futam csak pár száz méterig tartott számára. Akkori főnöke a következő idényre is le akarta szerződtetni, de ő úgy döntött, hogy már a következő versenyt sem ott, hanem a Benettonnál teljesíti.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss