2024. április 25. 06:50

KezdőlapF1Újabb információk derültek ki a sérült F1-es pilótáról – több futamot is...

Újabb információk derültek ki a sérült F1-es pilótáról – több futamot is kihagyhat?

-

Bár a csapat nem adott részletes tájékoztatást Lance Stroll kerékpárbalesetének körülményeiről, illetve sérülésének típusáról és súlyosságáról, más források tudni vélnek némi információt. Ez alapján nem kizárt, hogy a kanadai pilótának nemhogy nyitóhétvégét, de még a következő versenyt is ki kell hagynia.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Lance Stroll kerékpárbalesetet szenvedett bő egy héttel ezelőtt, aminek következtében teljes egészében ki kellett hagynia a múlt heti tesztelést. Bár a kanadai pilóta és csapata, az Aston Martin is azt kommunikálta, hogy a cél az, hogy a Bahreini Nagydíjon már ott legyen, egyre több jel mutat arra, hogy ez erősen kétséges.

Lance Stroll
Továbbra is kérdéses, hogy Stroll ott lehet-e a Bahreini Nagydíjon (Fotó: Aston Martin)

A teszt során természetesen a helyszínen lévő újságírók és riporterek megkérdezték az illetékeseket, elsősorban Mike Krack csapatfőnököt, hogy mi a helyzet Stroll-lal, ám az Aston Martin részéről senki nem fűzött hozzá bővebb megjegyzést a témához. Ennélfogva tőlük nem sikerült a részleteket megtudni, ám a baleset feltételezett helyszínéhez közel élő spanyol források szolgáltak némi információval a RacingNews365.com munkatársainak.

Ez alapján az incidens az ország déli részén fekvő Málaga tartományban, azon belül is a kevesebb mint 100 ezer lelket számláló Mijas városában történt. Ezt követően Stroll rövid látogatást tett a közeli Benalmádenában található Xanit Kórházban, hogy aztán a barcelonai Dexeus Klinikára szállítsák. Ott Dr. Xavier Mir, a MotoGP-versenyzők körében is népszerű specialista kezelte őt.

Ami magát a sérülést illeti, ugyanazon forrás állítása szerint a 24 éves pilótának a jobb keze és csuklója sérült meg. Korábban az is felmerült, hogy Strollnak mindkét csuklójával gond van, de ez a forrás nem számol be ilyesmiről, igaz, az ellenkezőjét sem állítja. A beszámoló alapján egy egyszerűbb műtétet el is kellett végezni rajta, ami a feltételezés szerint egy- vagy kétfutamos kihagyással járhat.

Hétfőn az alább látható képek, illetve Twitter-bejegyzés tanúsága szerint Stroll elhagyhatta a barcelonai kórházat édesapja, a csapattulajdonos Lawrence Stroll, valamint bizalmasa, Nuno Pinto társaságában. A háromszoros dobogós állítólag Oxfordba utazott, és a tervek szerint beül a szimulátorba. Ott pedig alighanem kiderül, hogy alkalmas-e arra, hogy részt vegyen a szahíri szezonnyitón.

A RacingNews365.com megkereste az Aston Martint, akik csupán annyit válaszoltak, hogy Stroll felépüléséről a „megfelelő időben” tájékoztatják a nyilvánosságot. Ami biztos, hogy bár a tavaly visszavonult Sebastian Vettel neve is felmerült, amennyiben nem tudja vállalni a bahreini hétvégét, a silverstone-iak egyik tartalékpilótája, a teszten is részt vevő Felipe Drugovich fogja őt helyettesíteni.

Friss