2024. április 23. 08:50

KezdőlapF1Megdöbbentő részletek Stroll balesetéről - járni sem tudott

Megdöbbentő részletek Stroll balesetéről – járni sem tudott

-

Lance Stroll már azzal is nagy tettet hajtott végre, hogy autóba ült a Bahreini Nagydíj pénteki és szombati napján, majd a legjobb tízbe került az időmérő edzésen. A kanadai pilóta a kvalifikáció után elárulta, hogy nemcsak a keze sérült meg két héttel ezelőtti biciklisbalesetében.

Miután a 8. helyet szerezte meg a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén, Lance Stroll újabb részleteket árult el a biciklibalesetéről. A kanadai pilótát kevesebb mint két hete műtötték, miután kerékpározás közben eltörte a jobb csuklóját, emellett a bal keze és a lábujja is sérült, de utóbbiról eddig nem beszélt, ám sokaknak feltűnt, hogy papucsban sétálgat a paddockban.

Összecsavarozott csuklójától szenvedett, alig tudott kiszállni az autóból Stroll (videó)

Az Aston Martin versenyzője elmondta, hogy meg tud birkózni a fájdalommal, amire fájdalomcsillapítókat szed, és nagyon hálás azért, hogy itt lehet.

„Ha valaki 1% esélyt kínált volna rá, hogy itt lehetek, elfogadtam volna. 12 nappal ezelőtt műtöttek, és pontosan ma van két hete, hogy megtörtént a balesetem. Nem tudtam mozgatni egyik kezemet sem, és járni sem tudtam, mert a jobb lábamon a nagylábujjam is eltört. Úgyhogy igen, a fény nagyon messze volt az alagút végén. 12 napja volt a műtétem, és 10 nappal ezelőtt hagytam el a kórházat. Eléggé hálás és boldog vagyok, hogy itt lehetek” – idézi őt a The-Race.com.

Lance Stroll, Aston Martin, Bahreini Nagydíj
A jobb kézfején látszanak a műtét nyomai Fotó: Aston Martin

A baleset utóhatásai még Stroll vezetésén is látszanak: a pénteki második szabadedzésen látványosan kímélte a jobb csuklóját, majd a szerelők segítették ki az autóból. Ám mivel a hétvége kezdetekor átment az FIA kötelező tesztjén, és bizonyította, hogy képes 5 másodpercen belül kiszállni az autóból, a szövetség elég fittnek titulálta az induláshoz.

Az időmérő után elmondta, hogy „minden nappal könnyebb lesz, és már nem aggódom annyira, mint egy héttel ezelőtt”, valamint, hogy „körről körre jobban érzem magam, kezdek egyre jobban megbízni a testemben és abban, hogy mire képesek a kezeim.”

Strollnak persze nemcsak a sérülésével kell megbirkóznia, hanem azzal is, hogy kihagyta a bahreini tesztet, amelyen másfél napot vezethette volna az idei autót.

„Három kihagyott tesztnap után fel kell venni a ritmust, meg kell érezni különböző beállításokat és minden ilyesmi. Időt kell eltölteni az autóban. Már elkezdtem azt érezni, hogy egyre jobb ritmusba kerülök.”

„Nehéz megmondani [hogy mennyire vagyok a 100%-tól], és számokkal kifejezni. Van, hogy három napon át tesztelsz, és úgy is borzasztóan sikerül az időmérőd, mert valami nem úgy jön össze, vagy nincs tapadás. Az időmérő végére eléggé belejöttem, és tudtam nyomni neki. De az mindig segít, ha az ember több időt tölthet el egy Forma-1-es autóban.”

Lance Stroll, Aston Martin, Bahreini Nagydíj
Fotó: Aston Martin

Az interjúk során Fernando Alonso és Esteban Ocon is odalépett Strollhoz, hogy gratuláljon neki, ami nem a kanadai pilóta eredményének, hanem annak szólt, hogy végigcsinálta az időmérőt.

„Minden edzés után gratuláltam neki a garázsban, mert nem könnyű, amit csinál – dicsérte Alonso a csapattársát. – Ez megmutatja, mennyire elszánt, hogy jó eredményt érjen el és jó karrierje legyen a Forma-1-ben, a sportág iránti szenvedélyét, amit olykor másképp adnak el, mert Lawrence [Stroll] a tulajdonos, meg ilyenek. Ezen a hétvégén mindenkinek rengeteg dolgot megmutat.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss