2024. április 25. 12:46

KezdőlapF1Szívmelengető – így „találkozhattak” súlyos beteg gyerekek kedvenc F1-es pilótáikkal (videó)

Szívmelengető – így „találkozhattak” súlyos beteg gyerekek kedvenc F1-es pilótáikkal (videó)

-

Hatalmas élményben lehetett része két, egyaránt komoly betegséggel élő fiatalnak, ugyanis a Bahreini Nagydíj hétvégéjén virtuálisan találkozhattak néhány F1-es pilótával. Mindketten megkérdezhették tőlük, amire a leginkább kíváncsiak voltak, de a versenyzők is mutattak érdeklődést irántuk.

A Forma-1 világszerte rendkívül népszerű sportág, és a lelátók rendszerint tömve vannak szurkolókkal, főleg manapság. Azonban akadnak olyan rajongók, akiknek az állapota nem teszi lehetővé, hogy ellátogassanak egy ilyen eseményre. Két ilyen fiatal drukkernek szerzett életre szóló élményt az F1 a Bahreini Nagydíj hétvégéjén, hiszen virtuálisan találkozhattak néhány versenyzővel.

Forma-1, Csou Kuan-jü, Valtteri Bottas, Bahreini Nagydíj 2023
Az egyik fiatal többek között Bottasnak szurkol (Fotó: Alfa Romeo Racing)

Az akcióban a Red Bull, az Alpine és az Alfa Romeo pilótapárosa vett részt. Az egyik szurkoló a 14 éves Charlie volt, akinél agyi bénulást és epilepsziát diagnosztizáltak. Az orvosok anno azt mondták a családjának, hogy soha többé nem fog mosolyogni, de a Lewis Hamilton- és Valtteri Bottas-szurkoló fiú mindenkire rácáfolt. A másikuk a 13 esztendős, McLaren-drukker Ewan volt, akit genetikai eredetű betegség miatt agy- és egyéb szervi károsodás ért.

A két fiú kérdéseket tehetett fel a hat pilótának, akik természetesen készséggel megválaszolták azokat. Sőt, ha a téma olyan volt, akkor a versenyzők gyakran visszakérdeztek, vagy ha ők nem, akkor a műsorvezető, Lissie Mackintosh tette meg ugyanezt. Ennek köszönhetően alighanem csodálatos élménnyel gazdagították a gyerekeket, és látszólag a versenyzők is élvezték a beszélgetést.

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a pilóták a versenyzéssel kapcsolatos és attól nagyon távoli kérdéseket is kaptak. Bár nem közvetlenül, de előbbi kategóriába tartozik, hogy hogyan vészelik át az időátállást. Erre a Red Bull versenyzői válaszoltak, akik kiemelték, hogy ilyenkor muszáj aludni, és nagyon fontos a tervezés. A repülőút alatt persze belefér egy kis szórakozás is, például filmnézés vagy a FIFA-játék.

Azt is megtudhattuk, hogy kinek melyik a kedvenc pályája. Max Verstappennek Spa-Francorchamps, Sergio Péreznek és Pierre Gaslynak Monaco, Bottasnak és Csou Kuan-jünek az Albert Park, míg Esteban Ocon a magyarok szívét is megmelengette, ugyanis Szuzuka mellett élete eddigi egyetlen F1-es győzelmének helyszínét, a Hungaroringet mondta. Az Alfa Romeo pilótái azt is kifejtették, hogy milyen mentalitás szükséges ahhoz, hogy az ember idáig eljusson, míg Verstappen elárulta, első világbajnoki címének megszerzése után hatalmas érzelmek törtek ki belőle, hiszen gyerekkora óta ezért küzdött.

Gasly idén szerződött az Alpine-hoz, és bár az utóbbi években nem ápoltak jó viszonyt Oconnal, most kijelentette, hogy eddig remekül szórakoztak együtt. Azonban nem őt, hanem Charles Leclerc-t vinné el egy kis iszogatásra a jelenlegi mezőnyből. Erre a kérdésre alighanem Verstappen adta a legjobb választ, aki kijelentette, hogy Lando Norrisnak még lehetne mit tanítani.

A teljes videó a linkre kattintva tekinthető meg

Az is kiderült, hogy Bottas a mérges kígyóktól fél, Csou pedig a pókokat említette meg. Ha már állatok, Gasly elárulta, hogy bár szereti a kutyákat, jelenleg ideje és helye sincs arra, hogy legyen neki egy. Amikor a kedvenc étel került szóba, a francia versenyző viccesen elmondta, hogy mostanában kénytelen a salátával beérni, de csapattársa azért odasúgta, hogy amúgy a burgert sem veti meg. Végül azonban nem ez, hanem a fajitas és a tiramisu volt a befutó az idősebbik francia pilótánál. Bottasról pedig megtudhattuk, hogy továbbra is kávéfüggő, kedvenc fajtája a flat white.

Friss