2024. április 25. 17:13

KezdőlapF1Hamilton a Ferrari helyett a Red Bullban köthet ki? - Horner megmondta,...

Hamilton a Ferrari helyett a Red Bullban köthet ki? – Horner megmondta, ez lehetséges-e

-

Lewis Hamilton a jelek szerint az idén sem tud nyerni a Mercedesszel, és kérdés, hogy jövőre mi lesz a helyzet. 

Mivel a Mercedes ezt az évet is rosszul kezdte, és nagy valószínűséggel az idén sem lesz harcban a világbajnoki címért, egy ideje téma az F1-es paddockban Lewis Hamilton jövője. A hétszeres világbajnok szerződése az idei szezon végén lejár, és egyelőre nem történt meg a hosszabbítás, ami bőven táptalajt ad azoknak a pletykáknak, amelyek szerint Hamilton más csapathoz mehet.

Persze válogatni nem nagyon tud, hiszen, ha nyerni akar – és nyilván azt akar –, akkor csak a Ferrari és a Red Bull, esetleg az Aston Martin jöhetne szóba, ám egyik istállónál sem jár le senkinek a szerződése 2024 előtt. Így aztán a 38 esztendős pilóta legfeljebb akkor válthatna, ha a Scuderiánál Leclerc megelégeli a kudarcokat, és mondjuk a két csapat megegyezik egy pilótacseréről. Vagy, ha a Red Bullnál idő előtt kiteszik Sergio Pérez szűrét.

Hamilton csapatot válthat, ha a Mercedesnél nem javul a helyzet?

Christian Hornertől, a Red Bull csapatfőnökétől a minap meg is kérdezték a Sky News műsorában, hogy leigazolná-e Hamiltont, ő azonban kerek-perec visszautasította ezt.

„Amit Lewis elért az F1-ben, az páratlan, de mi elégedettek vagyunk a versenyzőinkkel, és a jelenlegi párosunk nemcsak erre, hanem a következő szezonra is megvan. Ezért nem látom, hogy képesek lennénk ülést adni Lewis-nak, de biztos vagyok benne, hogy [a Mercedes] kijavítja a hibákat. Mi legalábbis egyértelműen nem írjuk még le őket” – válaszolta Horner.

Eközben Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nem gondolja, hogy Hamilton megfutamodna a kihívás elől, és ahelyett, hogy visszasegítené a csapatát az első helyre, más istálló után nézne. „Ő egy harcos, és mi is azok vagyunk, és amíg zajlik a harc, addig harcolsz, és nem dobod be a törölközőt. Szerintem a csapatban mindannyian így vagyunk ezzel, és emiatt nincs okom azt feltételezni, hogy el fog sétálni a harc elől” – idézi az osztrák üzletembert az Autosport.

Wolff sem zárja ki Hamilton csapatváltását – elmondta, milyen esetben távozhat a hétszeres világbajnok

És nemcsak főnöke, hanem maga Hamilton is hangsúlyozta ezt.

„Nem koncentrálok arra [hogy máshová menjek]. Imádom ezt a csapatot, hálás vagyok mindenkinek, aki velünk tartott ezen az úton. Nem képzelem el magam máshol, és azt sem látom, hogy kiszállnék, mert nem tartom magam ilyennek” – jelentette ki a hétszeres világbajnok, majd még egyszer leszögezte, hogy próbál türelmes lenni és a csapattal együtt dolgozva javítani a helyzeten. „Most csak ennyit tudok mondani. Nem megyek sehova” – nyomatékosította.

Friss