2024. március 29. 02:41

KezdőlapF1Ezért nem valósulhatott volna meg Vettel szenzációs F1-es visszatérése az idei szezon...

Ezért nem valósulhatott volna meg Vettel szenzációs F1-es visszatérése az idei szezon elején

-

Sebastian Vettel visszatérése nagyot szólt volna az idei szezon elején, ám végül a kerékpáros balesetben megsérülő Lance Stroll nem hagyott ki egy futamot sem, így akkor sem került volna sor a német pilóta beugrására, ha az Aston Martin megkéri őt erre. De nem kérte meg, aminek okairól most Mike Krack csapatfőnök beszélt.

Egy ideig akár az is elképzelhetőnek tűnt, hogy a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel egyetlen Forma-1-es futamtól sem marad távol azután, hogy a tavalyi Abu-dzabi Nagydíjat követően visszavonult, és már az idei szezonnyitó bahreini versenyen ott lesz a rajtrácson, persze csak beugróként.

Az eshetőség természetesen Lance Stroll biciklis balesete miatt merülhetett fel, az Aston Martin azonban végül úgy döntött, hogy a hivatalos tartalékpilótát, Felipe Drugovichot ülteti be a kezét törő kanadai helyére, amennyiben Stroll nem tud versenyezni. Fernando Alonso csapattársa azonban kisebb csodát végrehajtva visszatért, és bár komoly fájdalmai voltak, végigcsinálta a hétvégét, hogy a futamon pontszerző helyen érjen célba.

Megdöbbentő részletek Stroll balesetéről – járni sem tudott

Mike Krack csapatfőnök utólag az F1 Nation podcastban elárulta, hogy Vettel beugrása egyáltalán nem lett volna ellenére, és szívesen megnézte volna, hogy mire megy a négyszeres világbajnok az idei autóval. A német szakember azt is elmondta, hogy ezzel együtt meg sem kérdezték Vettelt arról, hogy mit szólna egy ilyen forgatókönyvhöz.

„Hogy kísértett-e a lehetőség? Igen, 100%-ban. De nem tettük meg, mert annyira tiszteljük Sebastiant és a döntését, amit korábban hozott. Még az sem lett volna helyénvaló, hogy megkérdezzük. Tiszteletben akartuk tartani azt, amit most csinál, és nem akartuk nehéz helyzetbe hozni őt” – mondta Krack.

Miután Alonso dobogón zárta a versenyt, sok Vettel-rajongónak eszébe juthatott, hogy mit érezhet most az Aston Martinnal két idényt lehúzó négyszeres világbajnok. A német pilóta azonban ekkor is megmutatta, hogy milyen ember ő.

Árulkodó szavak – Vettel visszavonulása nem lesz végleges?

„Kapcsolatban voltunk – mondta Krack. – Kapcsolatban álltunk már korábban is, de aztán Sebastian olyan volt, mint Sebastian, gratulált nekünk, nagyon is úriemberként viselkedett az első dobogónk után Bahreinben. Mindig is azt mondtam neki, hogy ez az ő érdeme is, mert ő volt az, aki a korábbi két évben egy lépéssel előrébb vitt minket. Számos területen sokat fejlődtünk és tanultunk neki köszönhetően.”

„Egyértelműen megvolt a szerepe abban, ahol most vagyunk – folytatta a csapatfőnök, majd elmondta, Vettel nem bánja, hogy nem maradt az idei szezonra is. – Jól érzi magát, nem mutatott semmiféle megbánást vagy ilyesmi, mert nagyon is tudatosan hozta meg a döntését. A közte és a csapat, vagy a közte és köztem meglévő tisztelet igazán megmutatkozott ebben a nagyszerű pillanatban, amikor gratulált nekünk. Igazán nagyra értékeljük és az egész csapatnak továbbítottam az üzenetét.”


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss