2024. április 19. 17:33

KezdőlapF1Leclerc kiesése után hatalmas balesettel folytatódott az Ausztrál Nagydíj (videó)

Leclerc kiesése után hatalmas balesettel folytatódott az Ausztrál Nagydíj (videó)

-

Mozgalmasan kezdődött az idei Forma-1-es szezon harmadik versenye.

Alighogy a Charles Leclerc első körben történt kiesését követő biztonsági autós fázis után folytatódott az Ausztrál Nagydíj, piros zászlóval kellett félbeszakítani az idei szezon harmadik futamát, a hatodik kanyarban a hatodik helyen haladó Alex Albon ugyanis rommá törte a Williams-t.

Újabb Ferrari-katasztrófa: Leclerc három kanyar után kiesett Melbourne-ben (videó)

Először csak a biztonsági autót küldték be, ám a rengeteg pályára felhordott kavics miatt a versenyirányítás úgy döntött, a 9. körben félbeszakítja a versenyt a takarítás idejére. Ezzel a futamot a biztonsági autó megjelenéséig vezető, akkor kerékcserére a bokszba hajtó George Russell, valamint a negyedik helyről ugyanígy tevő Carlos Sainz járt a legrosszabbul, hiszen előbbi a hetedik, utóbbi a 11. pozícióba esett vissza.

Albon balesete:

Russell és Sainz arra játszott, hogy a biztonsági autó miatti rövidebb kiállással előnybe kerül a többiekkel szemben, ám mivel piros zászló alatt kereket lehet cserélni, mindenki felteheti a kemény gumit és elmehet vele az 58 körös futam végéig.

Albon nem sérült meg a balesetben, az Ausztrál Nagydíj pedig magyar idő szerint 7 óra 33 perckor, álló rajttal folytatódik. Az élről Lewis Hamilton várhatja a folytatást, mögüle Verstappen, Alonso, Stroll, Gasly, Hülkenberg, Russell, Cunoda, Norris és Piastri az első tíz sorrendje.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss