2024. április 26. 16:02

KezdőlapF1Így rúgott be Hamilton - a Mercedes pilótája elmesélte legnagyobb lerészegedésének történetét

Így rúgott be Hamilton – a Mercedes pilótája elmesélte legnagyobb lerészegedésének történetét

-

Lewis Hamilton felelevenítette az időszakot, amikor egy kocsmában volt csapos, a felmondása után pedig kissé túllőtt a célon.

A modern Forma-1-es pilótákra már nem igazán jellemző, hogy túl gyakran kirúgnának a hámból, a vegán életmódot folytató, az egészségére nagyon odafigyelő Lewis Hamitonról pedig gyakorlatilag nincs olyan sztori, amely vadul átmulatott éjszakákról szólna. Még a világbajnoki címeinek ünneplése után sem szivárogtak ki olyan történetek, amelyek Michael Schumacherről például rendszeresen, hogy a partizáshoz különösebb apropót nem igénylő Kimi Räikkönenről ne is beszéljünk.

Schumacher részegen székeket és asztalokat hajigált, majd elkötött egy targoncát

Ez azonban nem jelenti, hogy a Mercedes világbajnoka soha nem ázott volna még el úgy igazán, 17 éves korában (öt évvel Forma-1-es debütálása előtt) ugyanis vele is megesett ez. Hamilton a Fox Sports Australia-nak idézte fel a történteket.

„Soha nem voltam kocsmába járó típus, de egyszer 17 évesen dolgoztam egyben. Csapos voltam, szerintem úgy 3 font 50 penny volt az órabérem, vagy valami ehhez hasonlóan nevetséges összeg. A minimum bér volt, de jó tapasztalatnak bizonyult. A legjobb része az volt, amikor felmondtam.”

„Azt utolsó napon kitakarítottam, majd úgy voltam vele, »mik ezek az italok, amiket mindenkinek felszolgáltam?« Mindegyiket kipróbáltam, ami után az apámnak kellett értem jönnie. Totálisan eláztam. Egy kicsit mindenből ittam.”

Hamiltonról tehát egyben azt is megtudhattuk, hogy mivel sok más, a motorsportban boldogulni próbáló családhoz képest nehezebb anyagi körülmények között nőtt fel, ő is próbálta kivenni a részét a költségek előteremtéséből.

Räikköneni magasságokba ugyanakkor azért közel sem emelkedett a tivornyázás terén.

Amikor Räikkönen és barátai szétvertek egy luxuslakosztályt

Friss