2024. május 02. 13:50

KezdőlapF1Nyilvánosan leteremtette Pérezt, majd bocsánatot kért tőle a mexikói riporter

Nyilvánosan leteremtette Pérezt, majd bocsánatot kért tőle a mexikói riporter

-

Egy mexikói újságíró előbb nyilvánosan számon kérte Sergio Pérezt, aki nem volt hajlandó fotózkodni, majd törölte a bejegyzéseit, és egy újban elnézést kért a Red Bull pilótájától, amiért helytelenül reagált.

Érdekes szituáció alakult ki Sergio Pérez, valamint egy mexikói újságíró, illetve annak fia között. Miguel Gonzáleznek, az ESPN riporterének beszámolója szerint a 33 éves versenyző nem volt hajlandó fotózkodni a gyerekével, miután családjával együtt elhagyott egy éttermet. Emiatt először nagyon megharagudott honfitársára, és nyilvánosan leteremtette őt.

„Köszönöm, Sergio Pérez, hogy semmibe vetted a fiamat, és hátat fordítottál neki, amikor elhagytad az éttermet – írta saját Twitter-oldalán. – Hitetlenkedve odamentem hozzád, hogy megkérdezzem, tudsz-e készíteni vele egy közös képet, és te megtagadtad, mondván, hogy családostól jöttetek. Ezúttal nem hatottak meg téged az általad kiprovokált könnyek.”

Ezzel még nem ért véget Pérez megfeddése, ugyanis González az esetleges kételkedőknek hozzátette, hogy a gyereke nem viselkedett udvariatlanul vagy türelmetlenül, ezért sem érti a mexikói versenyző viselkedését. Írását pedig két olyan mondattal zárta, amellyel nyilvánvalóan még jobban oda akart szúrni az ötszörös futamgyőztesnek, illetve családjának.

Sergio Pérez, Bahreini Nagydíj, Red Bull
Pérez a kritika után bocsánatkérésben részesült (Fotó: Mark Thompson/Getty Images/Red Bull Content Pool)

„A gyerek megvárta, míg befejezik [az evést] és elindulnak, hogy ne legyen tolakodó – folytatta a beszámolót. – Milyen kár, hogy zavart téged, hogy egy gyerek fényképet kér, bár minden jogod megvan ahhoz, hogy elutasítsad. Egyébként az asztalon lévő szemetet összeszedték. A jólneveltséget is a családban tanítják, illetve tanulják.”

A történet azonban itt még nem ért véget, González ugyanis nem sokkal később törölte a két bejegyzését. Hogy ez a hozzászólásoknak köszönhető, vagy magától tért más belátásra, esetleg beszélt Pérezzel vagy a menedzsmentjével, azt nem tudni, mindenesetre egy új poszttal jelentkezett, amelyben nyilvánosan elnézést kért tőle korábbi megnyilvánulásáért.

„Ma az a feladatom, hogy őszintén bocsánatot kérjek Sergio Péreztől – fogalmazott a legfrissebb tweetjében. – Ragaszkodom hozzá, hogy minden joga megvan ahhoz [hogy ne álljon meg egy közös képre]. Helytelen volt a reakcióm. Őszintén elnézést kérek!” Érdekesség, hogy rövid időn belül két F1-es pilótával is olyasmi történt, amely felveti a versenyzők és a szurkolók egészséges kapcsolatának kérdését, hiszen Charles Leclerc-nek Instagramon kellett jeleznie, hogy ne zaklassák saját lakásában.

Leclerc-t az otthonánál zaklatják, Nelson Piquet ismét botrányba keveredett

Friss