2024. március 29. 13:35

KezdőlapF1Vettel ismét F1-es autóban - Mansell és Senna egykori autóját fogja vezetni

Vettel ismét F1-es autóban – Mansell és Senna egykori autóját fogja vezetni

-

Sebastian Vettel az idén nyáron ismét Forma-1-es autót fog vezetni, de nem egy aktuális modellt, hanem egy 30 éves McLarent, illetve egy 31 éves Williams-t.

A goodwoodi sebességfesztivál (Goodwood Festival of Speed) szervezői honlapjukon jelentették be, hogy az idei, július 13-a és 16-a között zajló eseményen többek között a négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel is tiszteletét teszi majd, hogy a magángyűjteményébe tartozó F1-es autókkal bemutatózzon.

Vettel nem viccel: 1,2 millió forintnak megfelelő összegért vásárolta vissza autója egy darabját

A száguldó cirkuszból a tavalyi szezon végén visszavonuló német többek között Nigel Mansell és Ayrton Senna egy-egy korábbi autóját is vezetni fogja, miközben a „Race without a trace” (szabadfordításban ökológiai lábnyom nélküli versenyzés) ügyet promótálva mindkét autóban bioüzemanyag lesz.

A közlemény egyelőre Mansell 1992-es világbajnok FW14B-jéről (Vettel ezt az autót vezette a 2022-es Brit Nagydíj előtti bemutatókörök során is Silverstone-ban) és Senna 1993-as McLaren MP4/8-asáról tesz említést, de elképzelhető, hogy a négyszeres világbajnokot más F1-es torpedókban is látni fogjuk.

Tavaly Mansell vitte el néhány „körre” az 1992-es Williams-t Goodwoodban:

„Ilyen sok év után nagyszerű lesz visszatérni Goodwoodba – nyilatkozta a sebességfesztiválon legutóbb 2012-ben részt vevő Vettel. – Alig várom, hogy a legemlékezetesebb autók közül beülhessek néhánynak a kormánya mögé. A kocsik a hétvége során fenntartható üzemanyaggal fognak működni. Szenvedélyes versenyző vagyok, és fontos a számomra, hogy továbbra is élvezhessük ikonikus autók vezetését, ugyanakkor mindezt felelősségteljes módon tegyük.”

A négyszeres világbajnok számára azért is különlegesek a 90-es évek eleji Forma-1-es autók, mert ekkor volt gyerek, és az 1992-es Német Nagydíjon látott először életében F1-es autót. Nem véletlen, hogy a tavalyi silverstone-i körei után azt mondta, „újra öt évesnek éreztem magam a hang és minden más miatt, ami visszavitt 30 évvel korábbra.”

Embed from Getty Images

A Williams FW14B-ben tavaly 

Mansell autójának kipróbálása óta már Senna McLarenjét is vezette egy privát tesztnapon, így nem Goodwoodban fog megismerkedni vele, de ettől még alighanem újra gyereknek fogja érezni magát.

Vettel silverstone-i bemutatójáról IDE KATTINTVA érhetők el felvételek.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss