2024. március 29. 13:58

KezdőlapF1„Ki kérte, hogy oldalszekrényes autót tervezzetek?!" – szenzációs videón Verstappen és Russell...

„Ki kérte, hogy oldalszekrényes autót tervezzetek?!” – szenzációs videón Verstappen és Russell vitája

-

Max Verstappen és George Russell azeri sprint utáni vitája a vicces F1-es videókat készítő Lollipopmant is megihlette, úgyhogy megalkotta a két versenyző párbeszédének „f*szfejezés” nélküli, ám az eredetinél így is sokkal szórakoztatóbb változatát.

A Red Bull és a Mercedes versenyzőjének szóváltása – mondjuk nem is igazán lehet annak nevezni, hiszen csak Verstappen vonta kérdőre Russellt, aki ezután otthagyta – volt az Azeri Nagydíj hétvégéjének egyik legérdekesebb eseménye, ami nem feltétlenül vet jó fényt a megváltoztatott sprintformátumra.

Verstappen jogosan nevezte f*szfejnek Russellt? – megnéztük, kinek volt igaza

A címvédő azután fejezte ki nemtetszését, hogy Russell a sprint első körében lyukat ütött a Red Bull oldalszekrényén, ami miatt Verstappen körönként több mint 7 tizedmásodpercet veszített. A holland a leintés után azt nehezményezte, hogy a brit túl sokat kockáztatott, míg Russell azzal védekezett, hogy hidegek voltak a gumijai. Verstappen ezt a magyarázatot azonban nem tartotta kielégítőnek, majd amikor Russell közölte vele, hogy nézze vissza a fedélzeti kamerás felvételeket, és otthagyta a füstölgő riválisát, a Red Bull versenyzője „f*szfejnek” nevezte őt.

A Lollipopman által készített videóban „oldalszekrényfejre” cserélődött ez a mondat, de talán nem is ez a legviccesebb rész, hanem amikor kiderül, a 167 centijével a mezőny második legalacsonyabb pilótája, Nyck de Vries rejtőzik a Russell által ütött lyukban.

Verstappen: „Haver, haver, állj meg! Az oldalszekrényem! Nagy lyuk!”
Russell: „Nem az én problémám!”
Verstappen: „Haver, te jöttél nekem… te csináltad a lyukat!”
Russell: „Ki kérte, hogy oldalszekrényes autót tervezzetek? Ezzel nem tudok mit kezdeni.”
Verstappen: „Haver, láttad a lyukat?”
Russell: „Milyen nagy? Juki el tud bújni benne?”
Verstappen: „Igen, és Nyck is. Valójában már el is bújt, hogy elmeneküljön Helmut elől, amiért összetörte az autót és előidézte a biztonsági autót pont azután, hogy kereket cseréltem.”

A folytatásban azt figurázta ki a készítő, hogy Russell milyen kifogásokat sorolt, majd azt, hogy Verstappen miként panaszkodott erről a sajtóban. „Olyan szép kifogásokat talált, hogy úgy éreztem, megkérem, menjen neki a másik oldalszekrényemnek is” – mondta a videóban a rajzfilmfigura Verstappen.

Természetesen nem maradhatott el a célzás arra sem, hogy Verstappen 2021-ben Monzában nekiment Lewis Hamiltonnak, amikor a hétszeres világbajnok állítása szerint nem hagyott neki elég helyet, most pedig ő kérte számon ugyanezt.

„Legközelebb, amikor jössz, helyet fogok hagyni, csak figyeld meg! Oldalszekrényfej!” – kiabálta a távozó Russell után.

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss