2024. április 26. 21:05

KezdőlapF1Gigantikus lehúzás volt a Miami Nagydíj a szurkolóknak, itt a bizonyíték

Gigantikus lehúzás volt a Miami Nagydíj a szurkolóknak, itt a bizonyíték

-

Nemcsak a jegyárak tekintetében volt arcpirítóan drága a Miami Nagydíj.

Az F1 az idén is kiemelt figyelmet szentelt a Miami Nagydíjnak, amit az is mutat, hogy a futam előtt más helyszínekkel ellentétben külön bemutatást szervezett a pilótáknak, akik ezt nem igazán díjazták. Mondjuk érthető is, hogy a Liberty Media igyekezett a körítéssel valami pluszt adni a helyszínre kilátogatóknak, hiszen a miami versenyt csak az idén debütáló Las Vegas-i Nagydíj előzi meg a jegyárak tekintetében, hiszen a floridai futamra átlagosan több mint 1100 dollárba került egy három napos belépő. Összehasonlítva, ugyanez a szezon legolcsóbb helyszíne, a Magyar Nagydíj esetében 184 dollárra jön ki.

Vegas-i csillogás vagy a Hungaroring? – Van, amiben az F1-es Magyar Nagydíj verhetetlen

A versenyhétvége alatt és után a közösségi médiában felbukkanó fotók és videók tanúsága szerint pedig nemcsak a jegyárakban próbálta meg irtózatosan lehúzni az F1 a drukkereket, hanem a csapatok termékeit és relikviáit árusító standokon is. A TikTokra például felkerült az alábbi videó, amelyen az látható, hogy Sergio Pérez tavalyi, mexikói és brazíliai sisakjának 1:2-es méretarányú modelljét 450 dollárért árulták, de lehetett venni Mercedes-pólót 190 dollárért, vagy McLaren softshell kabátot 250 dollárért.

@houseofhighlights

You paying $190 for a T SHIRT? 🤯 #f1 #formula1 #f1grandprix #miamigrandprix #formula1tiktok #f1tiktok #racing #redbullracing #f1memes

♬ Funk Rave – Don´t Let Me Down 140 Bpm – kirtap

Ezek már önmagában is horrorisztikus összegek, de még inkább pofátlannak tűnnek, ha megnézzük, az F1 a hivatalos honlapján mennyiért árusítja ugyanezeket a termékeket. Pérez minisisakjaiból éppen nincs készleten, de a Red Bull hivatalos shopjában a mexikói és a brazíliai változat is 150 euró, jelenlegi árfolyamon 165 dollár, azaz 85 dollárral (közel 30 ezer forinttal) kevesebb.

A videón még feltűnik néhány termék, amiket az F1 Store-ban is lehet kapni. Itt a Miamiban 90 dolláros sapka 50 dollár, a miami különkiadás 100 helyett 47 dollár, a McLaren softshell kabátja pedig 250 helyett 150 dollár. De megtaláljuk a honlapon a Miamiban 80 dolláros strandsapkát is 48 dollárért.

Persze nem kötelező a helyszínen csapatruházatot vásárolni, máshogy is jól érezheti magát az ember, például ehet valamit. Mondjuk ezt a szendvicset 42 dollárért, azaz 14 ezer forintért. Jóllehet, ez már nem az F1 „lelkén szárad”, de szintén hűen tükrözi, hogy aki Miamiban akar versenyt nézni, annak nem elég kicsengetnie egy vagyont a jegyre, ha a helyszínen is szeretne vásárolni valamit.

Friss