2024. április 20. 13:26

KezdőlapF1Továbbra is bántóan lassú, de egy valamiben 5-ből 3-szor a legjobb volt...

Továbbra is bántóan lassú, de egy valamiben 5-ből 3-szor a legjobb volt az idén a Ferrari

-

Jó versenytempó nélkül nem sokat tud kezdeni a Ferrari azzal, hogy egy bizonyos területen nagyot fejlődött tavaly óta, de ez a szerelőktől még semmi sem vesz el.

A Ferrari a Miami Nagydíjon sem váltotta meg a világot, és tovább folytatta az idei szenvedését, egy területen viszont ismét bizonyította, hogy nagyot lépett előre a tavalyi szezon óta. Mégpedig a kerékcserékben, hiszen ismét a maranellói istállóé lett a leggyorsabb bokszkiállás, az idén immár harmadszor.

„Miután nyomás alá helyeztem Fernando [Alonsót] az első etapban, 20 másodpercet kaptam tőle a másodikban, amit nehéz elfogadni” – nyilatkozta a kezdetben a dobogóért harcoló, végül csak az ötödik helyen végző Carlos Sainz, akit meglepett, hogy miután a közepes gumikkal nem volt baja, nagyon szenvedett a kemény keveréken.

A Miami Nagydíjon is kevésen múlt a gázolás a bokszutcában (videó)

Mindennek az SF-23-as gumikezeléséhez van köze, amivel a Ferrari nagyon küzd eddig az idei évben. „A határ alatt kellett vezetnem, hogy eljussak a célig – mondta Sainz. – Az ember folyamatosan kötélen egyensúlyozik, ezt láttuk az ezelőtti hétvégén is, ennek pedig megfizeti az árát. Jelenleg nem tudjuk nyomni neki, mert amint megteszünk így egy kört, a következőben három tizedet veszítünk.”

Sainz ráadásul nemcsak emiatt bosszankodhatott, hanem azért is, mert 80 helyett 82,2 km/h-val esett be a bokszutcába a kiállásakor, amiért 5 másodperces büntetést kapott, mindez azonban nem befolyásolta a végső helyezését. Egyedül a szerelőket nem érheti kritika, akik közvetlenül a spanyol pilóta hibája után 2,21 másodperc alatt cseréltek kereket Sainz autóján, aminél gyorsabban egyetlen csapatnak sem sikerült a versenyen.

„A tempó megvan, az időmérőn minden rendben, de a versenyen nem állnak össze a dolgok. Így is a pozitívumokat kell nézni: jól dolgozunk együtt” – hangsúlyozta Frédéric Vasseur, a Ferrari csapatfőnöke.

Sainz kiállása:

Míg Sainz-cal a leggyorsabbak lettek, addig Leclerc 2,61 másodperces kiállásával a hatodik helyet is megszerezte a Ferrari, amivel 33 pontot gyűjtött (a DHL rangsorában ugyanúgy az első tízet pontozzák, mint a rendes pontversenyben).

A második leggyorsabb kerékcserét a Red Bull (2,27), a harmadikat a McLaren (2,31) hozta össze Miamiban, míg a negyedik helyet a Mercedes (2,52), az ötödiket és a hetediket az Alpine (2,57 és 2,62), a nyolcadikat a Williams (2,64), a kilencediket ismét a Mercedes (2,71), a tizediket pedig az Aston Martin (2,78) szerezte meg.

Az összetett állást ezzel továbbra is a Ferrari vezeti a Red Bull előtt. A tabella és az idei leggyorsabb kerékcserék összesítése ITT nézhető meg.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss