2024. március 29. 15:44

KezdőlapF1Ferrari-szurkolók tisztelegtek Monzában Schumacher és az F1 utolsó elhunytja előtt (képek)

Ferrari-szurkolók tisztelegtek Monzában Schumacher és az F1 utolsó elhunytja előtt (képek)

-

A Ferrari egyik szurkolói klubja Monzában szervezett egy eseményt Michael Schumacher tiszteletére. A rendezvényen az eddigi utolsó, F1-es baleset következtében elhunyt versenyzőre, Jules Bianchira is megemlékeztek.

Michael Schumacher minden idők egyik legjobb, legsikeresebb és egyben legnagyobb hatású pilótája volt a Forma-1-nek. A hétszeres világbajnok előtt akkor is sokan tisztelegnének, ha egészséges lenne, de így, hogy közel tíz éve él a nyilvánosságtól elzártan, vélhetően közel sem teljes életet, még többen tartják fontosnak, hogy időről időre tisztelettel adózzanak a személye és a pályafutása előtt.

Hogy lehet most Michael Schumacher? – 9 éve történt a hétszeres világbajnok síbalesete

Különösen igaz ez a Ferrari szurkolóira, hiszen a német versenyző Maranellóban érte el karrierje legnagyobb sikereit. Olaszországban számos, akár kisebb településnek van szurkolói klubja, így a Lombardia régió Bergamo megyéjében található, mindössze körülbelül 3 ezer lelket számláló Caprino Bergamasco is rendelkezik ilyennel.

A klub még április utolsó hétvégéjén szervezett egy amolyan tisztelgést Schumacher előtt, a helyszín pedig nem volt más, mint a Ferrari (egyik) hazai pályája, Monza. A hétszeres világbajnok családja által alapított Keep Fighting Foundation elnevezésű jótékonysági szervezet a napokban osztott meg néhány képet saját Facebook-oldalán.

„Michael megérdemli azokért a nagyszerű és megismételhetetlen örömteli pillanatokért, amiket adott nekünk” – idézi az oldal a Scuderia Ferrari Club Caprino Bergamascót. Schumacher 2000-ben 21 év várakozás után szerzett ismét egyéni vb-címet a maranellói alakulatnak, amelyet még további négy követett, ráadásul zsinórban. A német versenyző összesen 11 évet töltött a Ferrarinál, 72 futamgyőzelmével pedig messze a Ferrari történetének legsikeresebb versenyzője.

A rendezvényen nemcsak előtte tisztelegtek, hanem Jules Bianchiról is megemlékeztek. A néhai francia pilóta az eddigi utolsó olyan versenyző, aki egy Forma-1-es autóval elszenvedett baleset következtében vesztette életét. Mint ismert, a 2014-es Japán Nagydíjon nekiment az Adrian Sutil autóját mentő munkagépnek, sérüléseibe pedig bő kilenc hónap múlva belehalt.

Bár Bianchi nem juthatott el a Ferrari F1-es csapatáig, nem véletlen, hogy a szurkolók megemlékeztek róla. A Marussia egykori pilótája volt ugyanis a Ferrari akadémiájának első tagja, és előbb-utóbb alighanem a nagycsapatnál is versenyezhetett volna, ha nincs a végzetes baleset. Emellett ráadásul ő Charles Leclerc keresztapja, ennélfogva pedig a monacói versenyző pályafutását is egyengette, aki, mondhatni, beteljesítette azt, amire neki nem volt lehetősége.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss