2024. március 29. 13:26

KezdőlapF1A magyar szurkolók számára kedves kijelentést tett Lewis Hamilton

A magyar szurkolók számára kedves kijelentést tett Lewis Hamilton

-

A Mercedes hétszeres világbajnoka elmondta, számára mindig is a klasszikus helyszínek élveznek majd prioritást.

Kétségtelen, hogy mindig is az volt és mindig is nagy divat lesz kritizálni a Forma-1-et, így aztán azért is rendre kap hideget és meleget a sportág vezetése, hogy túlságosan sok a versenynaptárban a „steril” pálya. Azaz az olyan, hatalmas bukóterekkel rendelkező, széles, többnyire utcai helyszín, amelyből hiányzik a klasszikus aszfaltcsíkok varázsa. És miután az utóbbi években olyan versenyek kerültek veszélybe, mint a Belga Nagydíj, érthető, hogy sokan amiatt aggódnak, idővel teljesen eltűnnek az F1-ből a klasszikus pályák.

Lewis Hamilton szerint azonban ettől nem kell tartani, mert Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója a megfelelő egyensúlyra törekszik. „Szerintem fontos, hogy ezek a pályák továbbra is a Forma-1 DNS-ének részei legyenek, és amennyire én tudom, Stefano nem tervez megszabadulni tőlük. Jó, ha megvan az új és a régi pályák közötti egyensúly” – idézi a Racefans a hétszeres világbajnokot.

Túltolta az F1 a show-t Miamiban? – több pilóta szerint igen, Hamiltonnak viszont tetszett

Hamilton elmondta azt is, hogy őt nem zavarják az új helyszínek, de azért hiányol egy afrikai versenyt. „Személy szerint nekem tetszik az irány, amerre [a Forma-1] tart. Tetszik a változás, amit látunk, izgalmas a világ különböző részein, különböző pályákon versenyezni. Miközben az összes többi kontinensre elutazunk, remélem, hogy hamarosan Afrikába is elmegyünk. Az egész cirkusz számára csodálatos élmény lenne megtapasztalni az ottani kultúrát. Mérnöki és pilóta szempontból is kihívást jelentenek az új helyszínek.”

A Mercedes sztárja a klasszikus pályák védelmében pedig elsőként megemlítette a mára valóban klasszikussá váló, a száguldó cirkuszt 1986 óta fogadó Hungaroringet is, amelyet előbb sorolt fel, mint hazai pályáját, a Brit Nagydíjnak otthont adó Silverstone-t.

„Természetesen imádom az összes régebbi pályát, és mindig is azokat fogom preferálni. Talán 20-30 év múlva a gyerekek történelmi helyszínként fognak majd tekinteni Miamira, de nekünk ez most új. De az összes régi klasszikus, mint Magyarország, Silverstone, Zandvoort és Monza mindig is különleges lesz” – jelentette ki.

Végre megújul a Hungaroring – így fog kinézni! (videó, képek)


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss